Opinió

Som l'esperança

Si som forts, ho podrem tot. Si som ferms i generem més entusiasme, guanyarem. Anem a votar, una vegada més amb un somriure. Anem-hi junts

Aquesta vegada no aniré a votar el menys dolent, aquest vot no serà un gest mecànic, no serà un mer tràmit, aquesta vegada a les urnes no només hi dipositaré un acte de confiança amb més o menys convenciment, sinó que ho faré amb certesa i convicció, votaré amb entusiasme, posaré el meu gra de sorra, perquè assolim un mandat democràtic clar amb una il·lusió desbordant. No en tinc cap dubte, aquest serà un dels vots més decisius de les nostres vides i, certament, és un privilegi poder gaudir d'un moment així, de ser-ne protagonistes, de viure-ho, de formar part d'aquest present. És a les nostres mans la decisió de seguir cap a la independència o no fer-ho. Per tant, tenim una gran responsabilitat, un repte estimulant i una oportunitat decisiva.

Durant gairebé un lustre, centenars de milers de persones hem omplert els carrers d'aquest país amb un ideal de canvi, mitjançant un moviment pacífic, honest i proactiu. Sí, la gent ha estat la que ha atansat la barca cap a Ítaca. Sí, la gent mobilitzada ha capgirat la por, la resignació i les renúncies per l'alegria i l'esperança. Centenars de milers de persones ens hem conjurat a no dir mai més que no aconseguirem el que ens proposem. Ara, ho tenim clar, primer hem d'intentar-ho i si no ens sortim, ja agafarem forces per provar-ho de nou. Però tenim dret a provar-ho avui, a somiar desperts i a lluitar pel que volem, a fer possible allò que fa uns anys era impossible. Ara és l'hora de concretar i de saber exactament què volem els catalans i, per fi, després de mil impediments, votant el 27 de setembre tindrem els resultats.

Els que volem un futur millor, els que confiem en la nostra capacitat de sortir-nos-en, tenim l'oportunitat històrica de votar i de guanyar. Tenim l'oportunitat històrica de convertir-nos en actors principals, de deixar de ser víctimes i passar a liderar el nostre destí. És realment apassionant fer aquest pas, és extraordinari deixar enrere els temors i decidir que a partir de demà, nosaltres ho decidirem tot. I és que ho tenim a tocar: podem crear un nou país, fer-lo al nostre gust, aportar-hi cadascú els seus matisos, podem fer una república lliure, justa, culta i creativa. Tan sols de pensar-hi, vénen ganes de posar-nos a treballar pel que podem ser, de dibuixar un futur il·lusionant, però abans, abans hem de guanyar i fer possible allò que fa uns anys era impossible.

Durant gairebé un lustre, hem generat una proposta de millora, de canvi real, un camí que s'albira pròsper i interessant. Nosaltres, els centenars de milers de persones que hem omplert els carrers d'aquest país, hem estat i som el motor, hem estat i som el dinamisme, capaços de generar una onada gegantina. I ara, quan tornin a arribar moltes més amenaces, molts més insults i moltes més calúmnies, hem de seguir sent el motor i el dinamisme. Si som forts, ho podrem tot. Si som ferms i generem més entusiasme, guanyarem. Anem a votar, una vegada més amb un somriure. Anem-hi junts. Votem per nosaltres, pels que ja no hi són, pels que vindran. Votem i fem-nos responsables d'aquest futur que ja arriba. Amb un somriure ple d'esperança, perquè som l'esperança i l'esperança pot amb tot. Depèn de nosaltres, depèn de tu i de mi. Depèn de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia