Opinió

LA GALERIA

Preocupats? No, gens

Advertència legal (senyors del TC): aquest títol (estranyament) no fa referència al procés (increïble!).

La informació que tenim del que fa o deixa fer la Taula de Coordinació Local pel Dret a l'Habitatge de Girona és la que publiquen els diaris locals, les ràdios d'aquí i la tele gironina. Acostuma a ser l'endemà d'una roda de premsa del cinquè tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació de l'equip de govern de Girona (us imagineu la mida de la targeta de visita d'Eduard Berloso?) acompanyat del defensor de la ciutadania (Ramon Llorente) per dir la seva sobre el darrer incompliment (o insubmissió) de la legislació haguda i per haver, ja sigui aquesta internacional, estatal o nacional. I l'europea? També, Mariano, també.

Tenen un bon embolic sobre l'esmentada taula i no sé si estan prou preocupats... jo ho estaria, de fet ho estic i molt i molt. Com a ciutadà gironí, veí de Santa Eugènia de Ter i ànima càndida, em costa d'assumir que la competència social de l'habitatge que consta a la responsabilitat política del regidor la pugui resoldre amb accions resolutives més enllà del relat tediós habitual a la sala Miquel Diumé de la casa gran. No el crec capacitat per resoldre'l amb l'obligada transparència exquisida exigida, amb la participació més enllà de la boqueta, amb la contundència sense mesura per a qui se la mereixi, amb ganes! La realitat és canviant, amics de la taula, i –ara– d'una banda tenim els afectats i afectades per la hipoteca organitzats amb la solidaritat per bandera i la denúncia com a eina col·lectiva; d'altra banda, els ocupants d'habitatges per lliure, també organitzats alguns, que deixen al carrer propietaris (o hipotecats) que esperaven un permís d'obres municipal i en aquest parèntesi han vist com ja no poden entrar a casa seva (la Maria i en Narcís, a la Rodona, en són un exemple); i, en sectors de la ciutat (per exemple, al voltant de la plaça del Barco) l'ocupació a la brava de pisos nous de trinca o buits per un antic desnonament pot enterbolir el bon rotllo eugenienc de tots conegut i treballat. Que per què no confio en Berloso? Vaig llegir divendres en aquest diari que el Centre d'Aliments –impulsat pel Banc dels Aliments, Càritas i la Creu Roja– abans d'acabar l'any (2015?) es traslladarà a un nou local molt més gran situat al carrer del Riu Güell, al barri de Can Gibert del Pla. El desembre del 2012, el regidor afirmava que estava treballant per obrir un nou centre de distribució d'aliments a Santa Eugènia. El juliol del 2013, Berloso anunciava que ja tenia el local, els baixos de 800 m² de Mobles La Fàbrica, i que probablement podria obrir el servei passades les Fires de Sant Narcís. No mentia, no concretava de quina edició de les Fires parlava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia