Opinió

LA GALERIA

Esperant el relleu

Hi ha travesses per saber qui substituirà Puigdemont, i amb ell pel mig hi pot haver sorpreses. Hi haurà paritat a l'alcaldia de Girona?

“Ahir vaig ser investit president de la Generalitat i avui acabo de celebrar el meu darrer ple com a alcalde. Visca Girona i visca Catalunya.” Aquest va ser el tuit que va escriure ahir @KRLS, el president de la Generalitat de Catalunya. N'hem parlat a bastament al diari aquests dies i sobre ell s'han escrit i dit moltes coses. Ara és a primera línia, a casa, a l'Estat i al món, com ho ha estat als mitjans gironins aquests anys. Haurà de tenir molta paciència perquè els mitjans unionistes, com diumenge els diputats que ho són i que van d'espavilats (no incloc Iceta en aquest grup), ja van demostrar que no hi entenen res, entre d'altres coses perquè no coneixen com ho haurien de conèixer el país i la seva gent. Ahir a les Espanyes deien de tot al catalanisme amb Puigdemont com a rerefons, però a casa nostra també, inclosa alguna tertúlia bilingüe en què algun impresentable el tractava tota l'estona de Pokemon. D'ironies, les que calgui; les conyes barroeres com aquestes sobren. Ahir en el ple Carles va rebre l'escalf de la seva gent i l'agraïment de molts veïns de Girona. Li sap greu, i se li nota, no ser alcalde fins al 2019, que era el que tenia previst, però el repte que afronta és gairebé l'únic que el podia portar a deixar l'alcaldia. Ha estat alcalde en època de vaques magres, però ha jugat bé les cartes i la ciutat està més present que mai al món. No ha pogut fer grans obres per falta de misses, però ha encarat la Girona moderna que es visualitzarà al final d'aquesta dècada, des dels canvis a la Devesa fins a la nova entrada sud de la ciutat, amb la Clínica Girona de referent. Aviat sabrem qui el substituirà, com a alcalde i com a responsable de Cultura, feina que va assumir directament. Hi ha travesses, han sorgit noms, però amb Carles Puigdemont pel mig (i hi és) sempre hi pot haver sorpreses. No es negocia només un nom, que també, sinó l'estabilitat d'un govern en minoria. No ho tindrà fàcil, qui el substitueixi, mai no ho és. Li passarà a Girona com li ha passat a Puigdemont amb el president Mas. Com li va passar a Mas amb el president Pujol. Com els va passar als qui van venir darrere Pasqual Maragall a l'alcaldia de Barcelona i a la presidència de la Generalitat. Girona afronta una nova etapa, i tindrà el quart alcalde des del 1979. Veurem si hi ha paritat. De moment hem tingut dos alcaldes i una alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia