Opinió

Tribuna

Per vosaltres

“Si es valora
el nostre passat artístic, tindrem
més futur

Anem amunt i avall, recorrent ciutats, fires, galeries i museus, explicant qui som de forma infatigable, amb un entusiasme màxim, amb una il·lusió desbordant, fent projectes artístics, publicant catàlegs, col·laborant amb les famílies dels artistes, fent recerca, organitzant conferències i visites guiades, representant el talent, mostrant obres dels nostres creadors. I ho fem, perquè ens agrada fer-ho, perquè hi creiem fermament, perquè partim de la base que tenim una oportunitat, que podem fer un pas endavant, que tenim l'opció d'anar més lluny, de fer justícia, d'exportar i de prestigiar la nostra cultura arreu del món. Tenim una opció des del galerisme, des de les indústries culturals, una opció potser petita o potser gegant, cadascú s'ho mira des del seu punt de vista, però és viable, i el que és segur és que no podem desaprofitar-la. Podrem o no podrem atènyer l'objectiu, sabrem o no fer realitat la voluntat, però val la pena pensar-hi i, sobretot, treballar-hi de valent.

Salvador Dalí va parlar dels nous límits de l'art que poden ser els canvis estètics, la manera d'enfocar la creativitat, les tendències, els materials i, de ben segur, els límits són com els somnis: oceànics, a vegades inabastables, però d'altres vegades es fan realitat. Els límits són normalment a la nostra ment, com ara també és a la nostra ment fer nous projectes amb criteris museístics, combinant l'academicisme més pur, seguint tots els elements per fer les coses molt ben fetes i, alhora, sumant-hi l'esperit lliure i creatiu dels nostres artistes. Sí, nosaltres estimem la poesia i la cultura, som els que volem transformar les coses i creiem que la millor manera d'homenatjar els creadors de l'art modern i de postguerra de Catalunya és realitzant propostes fetes amb el cor i amb el cap, amb una mirada transgressora, trencadora i singular. Ara hem realitzat una exposició única, Miró's Studio, a Londres, i a primers de març la portarem a Nova York. Una mostra sensible, acurada, preciosa, que recrea l'estudi d'un dels grans de la història de l'art, el taller de Miró a Palma. És un honor tirar endavant una idea així i fer-ho amb un equip entusiasta, especialitzat i polifacètic, i amb l'ajuda i el consell d'un talent humà que cada dia creix amb l'objectiu de caminar i fer més visible el llegat de Miró, Dalí, Picasso i els artistes que formaren el Dau al Set: Tàpies, Ponç, Cuixart, Tharrats, Brossa i Puig.

Aquest camí el fem de forma decidida, i tot això ho fem per vosaltres, per rendir-vos homenatge, perquè sigueu més vius que mai. I ho fem també per nosaltres, perquè si sou reconeguts i valorats, nosaltres perviurem amb més força, irradiarem més llum, serem, amb naturalitat, una identitat més respectada a escala universal. Si es valora el nostre passat artístic, si la nostra cultura és el motor de la nostra economia, serem també com a poble més forts, més vius i tindrem més futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia