Opinió

Tribuna

Mòbils i dubtes

“Què o qui hi havia darrere la moguda de metros, autobusos, cotxes, pol·lució i vagues durant el MWC?

La capsa de les preguntes es va obrir de cop. Les paraules de Cristina Cifuentes oferint la ciutat de Madrid al Mobile World Congress, la destapaven: una foguera que omplena de fum els túnels i estacions de mig soterrani de la Ciutat Comtal. La vaga. Ni la intervenció de l'Ada Colau, alcaldessa que fa tot just un any hauríem trobat enmig dels sindicats reclamant la justícia per als obrers, ni els dots persuasius d'una dels seus no van aconseguir aturar la vaga, encetada com a rebuda al congrés mundial dels mòbils. El dia de treva dels metros, van iniciar la vaga els autobusos. Alternativament, els metros van anar fent la seva. Les ràdios i tots els mitjans ens ensenyaven les cues, que paradoxalment es produïen als accessos de la ciutat. El nus de la Trinitat va esdevenir el rei de la festa, juntament a la cua del Papiol, habitual dels matins a l'hora d'anar a la feina.

El president de l'elevada ciutat dels mòbils del món va sentir-se ofès des del primer dia. Com gosen reivindicar el que sigui els homes i dones de sota terra i fer enfilar conflictes que han de mantenir-se com si no hi fossin, ben amagats! Per mostrar com havien vulnerat l'ambient de correcció, va plantar les autoritats catalanes i espanyoles, que protocol·làriament van mantenir-se sense dir res. Com els responsables de tot el món mòbil, que van suportar estoicament la descortesia del seu president.

Dins el consistori barceloní, els ànims removien govern i oposició que fitaven el setial de l'alcaldessa, que era buit. Fins aquí, l'anomenada ciutadania rondinava contra els vaguistes i la Colau que-no-havia-sabut-convèncer-els-vells-amics-que-calia-

fer-bondat-ara-sí.

Però llavors va parlar la Cifuentes. Amb el rostre de dona santa que sol lluir transformat en dona política maquiavèl·lica, diu, “señores del Mobile World Congress, les ofrecemos la capital de España, que Madrid sí está preparada para cualquier congreso”. I ens va saltar davant nostre, incontrolada, la pregunta, ben clara: què hi havia darrere la moguda de metros, autobusos, cotxes, pol·lució i vagues obreres d'aquella setmana tràgica? I tot seguit el qui va substituir el què. És clar que la imaginació fàcilment es desboca, ens vam dir, just quan una altra fumerola dins els túnels acomiadava el gran Mobile World Congress.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia