Opinió

Keep calm

Torquemada

L'amic de l'àngel Marcelo s'assembla més a un altre personatge, nascut com ell a Valladolid sis segles enrere

14 de març de 1982. Desenes de milers de persones es manifesten a Barcelona contra la Loapa, la llei que UCD i PSOE han consensuat per aigualir encara més l'autonomia catalana. Enmig de la gernació un grup de persones branda una pancarta on es pot llegir la paraula “Independència”. Quatre dies després, el llavors governador civil de Barcelona, Jorge Fernández Díaz, aprofita l'entrada com a jutge de guàrdia d'un magistrat de la seva confiança per detenir sis de les persones que sostenien la mencionada pancarta acusades d'“apología de la rebelión”.

Aquest era el concepte que ja llavors tenia el jove Fernández Díaz de la llibertat d'expressió, la separació de poders i la democràcia. Un concepte que no va canviar gens ni mica quan, posteriorment, en el decurs d'un viatge a la ciutat del pecat –Las Vegas– va veure clar que “la vida només tenia sentit a la llum de Déu [...], el gran legislador de l'univers”.

Com a ministre de l'Interior, Fernández Díaz ha mostrat la seva implicació amb els sectors més reaccionaris de l'Església, ha condecorat diverses Mares de Déu per la seva col·laboració amb la policia (?), ha comparat l'avortament amb ETA i ha criticat el matrimoni gai “perquè amenaça la pervivència de l'espècie”. I tot això ho ha fet mentre resava des del Valle de los Caídos, al costat de les tombes forçoses de milers de republicans, o mentre demanava la intercessió de Santa Teresa per posar fi al secessionisme català.

Després dels darrers fets, alguns han comparat Fernández amb John E. Hoover, el cap de l'FBI que fabricava proves per incriminar i castigar dissidents. Però l'amic de l'àngel Marcelo s'assembla més a una altre personatge, nascut com ell a Valladolid sis segles enrere. Es tracta de l'inquisidor general Tomás de Torquemada. L'un i l'altre van viure convençuts que l'Altíssim els havia elegit per combatre els heretges. Torquemada, els jueus conversos que practicaven la seva religió d'amagat, i Fernández els independentistes catalans que volen trencar aquesta gran obra de Déu que és Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia