Opinió

Keep calm

Lo Rat Penat

Que es preparin els
que defensen la unitat
de l'idioma català

Ara que els van mal dades i les enquestes indiquen que el canvi està més a prop que mai, el PP valencià torna a recórrer al manual i desenterra (si és que mai l'havia enterrat) el fantasma de l'anticatalanisme. Només així es pot entendre que, en l'últim ple de la legislatura a les Corts Valencianes, el partit que té més imputats per metre quadrat hagi aprovat la llei de reconeixement, protecció i promoció dels símbols d'identitat del poble valencià. Vaja, allò que de veritat interessa la gent.

La gràcia d'aquesta llei (que hauria de fer envermellir els seus promotors si aquests tinguessin només un bri de conviccions democràtiques i de decència) és que preveu la creació d'un observatori per vigilar aquelles persones o entitats que “protagonitzin un agravi o un menyspreu manifest als símbols d'identitat”. Per tant, que es preparin els col·lectius que defensen la unitat de l'idioma català. Fins i tot, que es prepari per la visita del McCarthy de torn la mateixa Acadèmia Valenciana de la Llengua. Recordin que aquest és un organisme creat a instàncies del PP de Zaplana l'any 1998 per tal de regular la normativa lingüística del valencià i al qual ara Fabra i els seus sequaços deixen als peus dels cavalls després que els seus membres avalessin la unitat de la llengua.

La nova llei, al contrari, dóna més protagonisme a entitats com ara Lo Rat Penat, clarament secessionistes, que a partir d'ara podran formar professors i expedir títols de valencià. En aquest sentit, els proposo un exercici de masoquisme. Entrin al web d'aquesta darrera associació i llegeixin textualment com “el rei Jaume I dugué al Regne de Valéncia la llengua occitana que era la seua llengua materna, la qual es va fusionar en el romanç que aquí es parlava, lo que donà naturalea definitiva a la llengua valenciana”. Redéu, si continuem així, qualsevol dia veurem Chiquito de la Calzada expedint títols de física quàntica!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia