Opinió

Keep calm

Somniar truites unionistes

Prometo que
el 28 de setembre compraré ‘El Mundo'

Aquesta setmana, amb totes les alarmes enceses pel pacte Mas-Junqueras, El Mundo donava suport editorial a Alícia Sánchez-Camacho, que proposa “un govern de concentració i col·laboració amb Unió, el PSC i Ciutadans, si junts sumen una majoria” per tal de “frenar el despropòsit de l'independentisme”. Hi estic d'acord. L'única opció democràtica que aconseguiria barrar el pas als partits que
lideren el procés seria un govern unionista. Insisteixo: jo hi estic d'acord.

Qui no sembla estar-hi és la societat catalana. En les últimes eleccions –les del 2012– aquest mateix bloc unionista es va quedar amb 48 diputats, dos
menys dels que va aconseguir CiU en solitari. I això que ells insisteixen, dia sí dia també, que Artur Mas va fracassar estrepitosament. Però, qui sap, teòricament és possible que els resultats del 27-S marquin una gran progressió de l'espanyolisme a Catalunya. De fet, el CEO ha donat bons resultats als contraris a la independència en un hipotètic referèndum, un fet molt destacat a Madrid. Però aquest mateix organisme també ha detectat una davallada notable de la suma dels partits que El Mundo vol que formin govern. Segons l'enquesta, passarien dels 48 actuals a una forquilla de 40/43. Impossible, doncs.

Potser és que hi sumen Unió. Imagino que sense la vicepresidenta Ortega, imputada per delictes de desobediència, prevaricació, malversació de diners públics i usurpació des del 9-N.
Ni tampoc el sector independentista, notori, ben organitzat i tot indica que majoritari. Duran? De debò pensen que Duran i els quatre càrrecs que en depenen els aportaran una majoria de la qual estan a anys llum?

Prometo que compraré El Mundo
el 28 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia