Opinió

Keep calm

Benito

Les llistes fantasma dels partits de l'antic règim han aconseguit arribar a dures penes al mig miler de vots

Respon al nom de Benito Jurado Pruna i és de Mataró. Militant del PSC, per més senyes. Des de fa dies, des de la secretaria de l'Ajuntament del Cogul –petit poble de les Garrigues conegut sobretot per les pintures rupestres que hi ha dins del seu terme– intenten comunicar-li que ha estat escollit regidor del seu municipi i que el proper dissabte 13 de juny hauria d'anar a prendre possessió del càrrec.

El Benito és el cinquè edil d'aquest Ajuntament gràcies a una carambola i als vots que li van atorgar dos solitaris veïns d'una vila que difícilment podria ubicar en un mapa. El vergonyós cas de Jurado, però, no és l'únic. Bona part de les prop de 300 llistes fantasma que van presentar el PSC i el PP en les darreres municipals no van aconseguir ni un sol sufragi, però en alguns casos, fruit de les casualitats, alguns d'aquests espectres aspirants a regidor van aconseguir l'acta. Com el tal Benito i com altres individus que el proper dia 13 haurien d'assistir al ple com a nous edils dels municipis de Sant Jaume de Frontanyà, Fulleda i Prullans.

Lucena i Millo, Iceta i Camacho. Vestits amb la pitjor versió de la política, tots ells van justificar la presentació d'aquestes llistes en nom de la llibertat. Només els movia, deien, oferir una alternativa als seus nombrosos seguidors de comarques, atemorits pels independentistes. I tots sabem que els independentistes –sobretot a comarques– són extremament violents.

Doncs bé, aquestes llistes fantasma dels partits de l'antic règim han aconseguit arribar a dures penes al mig miler de vots. En total 500 sufragis i 4 regidors. Ah! I me n'oblidava, perquè aquesta dada deu ser poc important per a Camacho, Iceta i cia.: més de 600.000 euros per a cada partit gràcies a unes llistes fantasma que els han permès estar presents a més del 50% dels municipis de Catalunya. Barruts!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia