Opinió

Tribuna

Ebre-Franja-València

“Uns 300.000 habitants podran gaudir d'un informatiu conjunt

Què té de rellevant la notícia que avui, dia 1 d'abril, neix el primer informatiu territorial que unirà el sud de Catalunya, el nord del País Valencià i el sud de la Franja? Vilaweb i El Punt Avui són mitjans gràcies als quals ja gaudim de cobertura informativa entre l'Ebre, la Franja i el País Valencià i, per tant, no és pas cap primícia el que ens expliquen. El que sí és noticiable, però, és que no hi havia encara cap informatiu de televisió d'aquestes característiques al sud: un informatiu produït conjuntament per Canal Terres de l'Ebre i la televisió de proximitat Nord, amb seu a Morella, i amb la col·laboració de Vídeo Ascó Televisió, tot un projecte que té, a més, el suport de La Xarxa de Comunicació Local.

La cobertura abastarà vuit comarques: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Ports, Matarranya, Alt i Baix Maestrat. Uns 300.000 habitants podran gaudir d'un informatiu conjunt amb l'objectiu de resseguir en 30 minuts les notícies més destacades que s'hagin produït durant la jornada en aquesta àrea geogràfica, que comparteix forts vincles socioeconòmics i culturals.

¿Què uneix les Terres de l'Ebre amb el nord del País Valencià i el Matarranya? L'agricultura i el turisme són forts puntals de l'economia de tota la zona, i no cal dir, a més, que tots aquests territoris gaudeixen d'un vincle lingüístic i cultural, amb totes les seves peculiaritats i característiques pròpies de cada contrada, i representen, a més, una significativa representació del sentiment unitari de tota l'àrea lingüística catalana. Les Terres de l'Ebre, juntament amb el Maestrat i el Matarranya, són zones de frontera amb un particular intercanvi humà. A més, disposen de diversos espais d'interès turístic: el Parc Natural dels Ports, la Via Verda, els espais naturals de la serra de Cardó, el paisatge fluvial (Mequinensa-Deltebre), etc. Un gran patrimoni per difondre i compartir.

Saber, per exemple, que se celebren els 100 anys del vapor Anita, inaugurat al Museu Terres de l'Ebre d'Amposta, o que l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I signen un conveni per a la realització del cicle Cinema en Valencià són notícies que ens acosten al dia a dia en una comunitat del sud més viva, més participativa i més propera a la realitat en la permanent connexió amb el món.

Conèixer de més a prop què passa al llarg de més de 200 quilòmetres i una dimensió humana de 300.000 persones representa un valor social que uneix, que posa al servei de la societat una cultura de proximitat i alhora de projecció cap al món. I per arribar a aquest coneixement i intercanvi socials és imprescindible disposar d'uns mitjans de comunicació àgils, moderns, de caràcter independent i amb un clar signe de compromís amb la llengua i la cultura dels Països Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia