Sant Pere de Ribes aposta pels serveis a la dependència i l'ocupació el 2010

El govern local preveu la contenció econòmica en el pressupost a causa de la disminució d'ingressos

El pressupost del 2010, de 21.300.000 euros, preveu «una reducció de la despesa però amb el manteniment de les línies estratègiques» del govern local, segons va explicar l'alcalde, Josep Antoni Blanco (PSC). En la presentació de la proposta, la setmana passada, la regidora d'ICV, Bàrbara Scuderi, va destacar l'aposta que el govern local fa per garantir «l'atenció a les persones». Així, l'atenció a la dependència, i la millora dels serveis dedicats a la joventut, l'ocupació i l'atenció ciutadana, com a eina per informar els ciutadans sobre els ajuts i serveis que pot rebre a l'Ajuntament, es reforçaran amb vista a l'any vinent.

Tallers ocupacionals

Scuderi també va destacar que l'educació i la formació també milloraran respecte a aquest any passat, a través, per exemple, d'un paquet de recursos que es destinaran als programes dels tallers ocupacionals. «Ens agradaria poder acabar demostrant que, malgrat la contenció que té, el pressupost es caracteritzarà per l'eficiència i l'eficàcia en la seva aplicació», va dir la representant d'ICV.

Per la regidora d'ERC, Carme Farràs, l'Ajuntament, «tot i la disminució dels ingressos, ha fet una previsió de la despesa acurada». Farràs va destacar el treball per a «la cohesió social i la dinamització econòmica» inclosa en la proposta econòmica, que també tindrà en compte «l'augment dels ajuts a les famílies» que més ho necessiten.

Pel que fa a les inversions, la regidora d'ERC va destacar que el pressupost preveu les inversions necessàries per fer realitat els projectes de les noves llars d'infants del municipi –l'ampliació de la llar de les Roquetes, i la construcció d'un nou centre al nucli de Ribes–. Farràs també va anunciar «millores a les escoles», després que l'Ajuntament hagi encarregat una auditoria per detectar les mancances als centres educatius.

Una de les iniciatives que posarà en marxa el govern local és la «reconversió» de Can Puig en «un centre d'atenció a les entitats». Així, a partir de l'any vinent, les associacions del municipi disposaran de la masia com un hotel d'entitats.

Més projectes

D'altra banda, continuarà la tramitació de la sala cultural polivalent de les Roquetes, que es licitarà entre el primer i el segon trimestres del 2010, i també s'encarregarà el projecte del nou edifici del Local el primer semestre de l'any vinent, amb l'objectiu que el document estigui llest a finals del 2010. L'Ajuntament està elaborant un pla d'usos i vialitat per determinar quants diners costarà mantenir els nous equipaments.

El govern local ja ha lliurat la proposta del pressupost als grups de l'oposició, amb els quals ja s'ha reunit. El govern local espera mantenir més trobades al llarg d'aquesta setmana per poder recollir «l'opinió de tots els grups» abans de l'aprovació definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.