Uns deu municipis del Camp i l'Ebre ja han fixat data per fer la consulta sobre la independència aquest semestre

Les següents tandes per a la celebració del referèndum són el 28 de febrer i el 25 d'abril

Constantí, l'Arboç, Montbrió del Camp, Almoster, les Piles i Maspujols van ser els municipis que el passat 13 de desembre es van encarregar d'engegar motors al Camp i l'Ebre pel que fa a la realització de les consultes populars sobre la independència de Catalunya, i es van convertir així en un referent indiscutible al territori. Evidentment, però, en aquesta primera gran tongada que va servir per plasmar la veu dels ciutadans i que es va dur a terme de manera simultània en 167 localitats del país, la demarcació de Tarragona no va ressaltar pel nombre d'indrets on es va materialitzar la iniciativa i va ser, en general, poc activa socialment; si bé llavors ja hi va haver poblacions que van avançar que hi estaven treballant i que tenien pensat impulsar-la en posteriors convocatòries massives. A hores d'ara, a la pàgina web de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència –que engloba la majoria de les entitats que formen part del grup promotor–, hi ha una llista en què es recull que en la pròxima tanda –programada pel 28 de febrer vinent– hi ha confirmats de moment el Vendrell, Alforja, l'Espluga de Francolí, Llorenç del Penedès, Montblanc i Xerta; i, per la remesa del 25 d'abril, Riudoms i Torredembarra.

En un principi, la consulta a l'Espluga s'havia previst per la segona data, però finalment es va passar al 28 de febrer arran d'una reunió mantinguda entre la comissió organitzadora del municipi i la de Montblanc, en la qual es va creure convenient que s'havia de fer el mateix dia en les dues localitats per unir esforços i fomentar la participació. D'altra banda, aquest divendres a les vuit del vespre es realitzarà la presentació de la plataforma Montblanc Decideix al local dels jubilats, al número 1 del carrer de la Vinya. A la vila ducal, l'urna s'instal·larà al Casal Montblanquí, i els seus organitzadors han manifestat que la seva voluntat és que la jornada «sigui un acte de democràcia», així com «una festa popular en què tothom col·labori amb independència de l'orientació del seu vot».

També a la Coordinadora li consta que tiraran endavant la consulta l'Aldea, Mont-roig del Camp i Ulldecona, però que encara no han determinat dia. Aquest mateix cas és el d'Altafulla, que actualment no ha optat per cap de les dues dates proposades a escala nacional perquè vol prendre aquesta decisió amb la resta de pobles del Baix Gaià amb la finalitat de fer el referèndum el mateix dia i obtenir el màxim de ressò possible. Tot fa indicar, a més, que el nombre de municipis que se sumaran a la iniciativa aquest semestre s'ampliarà, ja que n'hi ha que estan movent fitxa, com ara Reus, Valls, Vilaplana, l'Aleixar, les Borges del Camp, Riudecols, Castellvell i Riudecanyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.