Política

Avancem

Dates: 30 de juny del 2012

Història: Moviment intern sorgit al PSC i liderat per Joan Ignasi Elena. Va iniciar el seu procés constituent el 30 de juny del 2012 a Sant Feliu de Codines amb la idea de treballar per “un espai socialista que contribueixi de manera proactiva a la recomposició del centreesquerra a Catalunya”. El febrer del 2014 es va constituir com a associació.

Ideari: Va néixer amb la vocació de “situar la igualtat social al capdamunt de l’agenda política de Catalunya”, tal com s’apunta en el manifest fundacional.

Eleccions: En les eleccions locals del 2015 va tancar diferents pactes municipals amb ERC en poblacions com ara Badalona, Cambrils, Lleida i Riudoms. En les del Parlament de Catalunya del 27-S, en canvi, es va integrar a la candidatura de Junts pel Sí.

De cara a les eleccions del 21-D aposta per una “llista unitària, conjunta i transversal de país, impulsada des de marcs unitaris com és la Taula per la Democràcia”, si bé puntualitza que vol contribuir amb totes les forces polítiques d’esquerra a construir un espai progressista sobiranista i, en particular, contribuir activament amb ERC a construir aquest espai, que permeti l’enfortiment d’una esquerra nacional al servei de la societat catalana.

Dirigents destacats: Joan Ignasi Elena i Fabian Mohedano.

Web i xarxes socials:

https://www.espaisocialista.cat/

@Avancemcat

https://www.facebook.com/AVANCEM



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.