Política

aplicació del 155

El govern espanyol destitueix Molons

El secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat va ser detingut i interrogat aquest dijous en el marc de la investigació de l’1-O

Fonts de l’executiu han justificat la decisió pel fet que l’alt càrrec “està immers en un procés judicial”

El govern espanyol ha destituït aquest divendres el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, utilitzant les seves atribucions per l’article 155. El cessament es produeix l’endemà que la Guàrdia Civil escorcollés el domicili de l’alt càrrec i el seu despatx a la Generalitat en el marc de la investigació dels preparatius de l’1-O.

El cessament de Molons apareix a la referència del Consell de Ministres d’aquest divendres, tot i que el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, no n’ha fet menció al llarg de la roda de premsa que ha ofert després de la reunió.

En una conversa amb periodistes després de la compareixença, Méndez de Vigo ha confirmat la destitució i l’ha argumentada per la pèrdua de confiança en Molons, pel fet “està immers en un procés judicial”.

Fonts de La Moncloa han justificat que a la roda de premsa no s’hagi abordat aquesta qüestió perquè deixa la comunicació de la majoria de les qüestions que fan referència a l’aplicació de l’article 155 a mans del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i perquè normalment no comunica tots i cadascun dels acords adoptats

El fins ara secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, que depenia del departament de Presidència dirigit per Jordi Turull fins al seu cessament el passat 27 d’octubre, va ser detingut i posat en llibertat ahir per la Guàrdia Civil. El cos policial va registrar el seu domicili i el seu despatx al Palau de la Generalitat en una operació ordenada pel titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum, per descobrir si el govern va finançar la publicitat institucional de l’1-O a través de pagaments a Òmnium Cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia