Política

Diverses entitats de la societat civil s’apleguen en la Plataforma 1 d’Octubre

L’ANC i Òmnium anuncien que s’adhereixen a la Plataforma 1 d’octubre

Es posa en marxa el lloc web 1octubre2018.cat que servirà per recollir tots els actes reivindicatius de l’1-O

Ja està operatiu el lloc web 1octubre2018.cat, que recollirà a partir d’aquest divendres tots els actes reivindicatius que es duran a terme durant el cap de setmana previ i també durant tota la jornada del primer d’octubre.

L’objectiu del nou web és reunir i llistar tots els actes que s’organitzin per reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre, una de les expressions d’apoderament ciutadà, de resistència civil no-violenta i d’exercici de la democràcia més importants de la història recent. Les accions tindran lloc de manera descentralitzada tant la mateixa jornada com el cap de setmana previ a la majoria de poblacions del país per tal que cada municipi pugui recordar i reivindicar la fortalesa d’aquella jornada.

El nou web l’impulsa la Plataforma 1 d’octubre, constituïda per diversos col·lectius i organitzacions ciutadanes amb l’objectiu d’aglutinar i coordinar els actes unitaris del primer aniversari de l’1 d’octubre arreu del país. Per això, a banda dels actes que tindran lloc arreu del territori, hi ha dues crides a la mobilització a tot el País. En primer lloc, es proposen concentracions davant els centres de treball a les 12 h i, a les 18.30 h, es convida la ciutadania a participar d’una marxa a Barcelona per tal de demanar que es faci efectiu el desig de la majoria del poble de Catalunya.

Òmnium i l’ANC ja han anunciat que s’adhereixen a la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia