opinió. Regidor de CiU a Maçanet de la Selva, en l'equip de govern

Polítics sota sospita

La política «és una activitat humana orientada de forma ideològica que actua per dirigir l'acció de les institucions i la presa de decisions d'aquestes en benefici de la societat». Destaco aquesta definició perquè ens engloba a tots els que exercim l'activitat; encara que aprofito per remarcar els diferents mètodes utilitzats a l'hora d'exercir-la.

En relació amb la forma d'exercir l'acció política, em veig obligat a fer esment del senyor Josep Romaguera, regidor de 9M a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, que dedica tot el seu temps a l'única activitat amb la qual, com ens té acostumats, se sent còmode: escampar dubtes sobre el comportament dels seus companys i companyes de consistori; especialment de dues persones: Alfons Soms i Antoni Guinó. Pel que fa a la meva persona, vull fer esment del que penso envers l'ambient que el senyor Romaguera està intentant crear amb idees i difusions errònies, dins la nostra població.

De la concepció que el senyor Romaguera té dels polítics que actualment formem part de l'equip de govern, en el qual m'incloc jo mateix, en discrepo completament. Com he dit sempre que algú m'ho ha preguntat, sempre he contestat que no sóc un polític, sinó un veí de Maçanet preocupat pel desenvolupament del seu poble i amb ganes de col·laborar en la seva millora, i l'única via d'aconseguir-ho és mitjançant l'exercici de l'acció política. És així com sempre m'he definit, sense enganyar a ningú, ja que tothom entén que un polític és la persona que es dedica i viu de la política, de la mateixa manera que viuen de la seva professió un metge, un mecànic o un manyà. En tot cas, trobo raonable, fins a cert punt, que el senyor Romaguera es confongui, ja que com que ha estat l'únic alcalde de la història del nostre poble que ha viscut de la política, pot equivocar-se i pensar que tots som iguals. Però, per sort meva, no tots som iguals, i és que, en tots els anys que els veïns i veïnes m'han atorgat la seva confiança per a dirigir el poble, si hagués portat a terme totes les accions que, sabent que no són certes, s'entesta a adjudicar-me el senyor Romaguera en les seves clarividents i sempre tan ben documentades opinions, hauria hagut de traslladar-me a viure a un altre municipi; i de segur que els veïns ja m'haurien retirat el seu vot i la seva confiança a les urnes. I dic entestar perquè temo que el regidor de 9M i les seves col·laboradores tenen un greu problema envers la meva persona, i és que hi estan capficats; i si no, només cal parar atenció a la conducta del senyor Romaguera des que exerceix activament política municipal; fets i actuacions portades a terme al llarg dels anys, que posen de manifest aquesta obsessió malaltissa.

Alguns, al tenir l'inconvenient de ser humans, de vegades ens equivoquem, però la diferència amb el cap de llista de 9M és que no pensem que estem en possessió de la veritat absoluta, i quan ens equivoquem ho reconeixem. El trist costum de pensar que té la veritat absoluta ha portat el senyor Romaguera a la soledat més trista, ja que quan aconsegueix formar equip, ser alcalde i manar durant quatre anys, a la primera ocasió que tenen els seus votants, li retiren majoritàriament el suport, decebuts de la seva actuació, i deixen el seu grup polític amb un sol i únic regidor. Actualment a Maçanet vivim una realitat política no compartida pel regidor de 9M, que viu en el seu món, pensant que tot el que diu i proposa és perfecte; i ho seria, si no hagués patit i patís el petit inconvenient de les maniobres i incomprensions de la immensa majoria del veïnatge de Maçanet.

La política, tal com diu la seva definició, és una eina per poder treballar per a la societat i solucionar les mancances que avui dia patim; i aquesta ha estat i és la meva funció dins el consistori, i ho continuarà essent si la majoria dels veïns del municipi ho creuen convenient; sempre que no m'aventurés en projectes, si més no, estranys i allunyats de la realitat, com és la urbanització entre el municipi i la Bellavista, que hipoteca greument el turó d'en Roure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.