Política

A Besalú, Guinó té competència

moviments L’alcalde de CiU de Sant Feliu de Pallerols ha bastit una candidatura independent que s’enfrontarà a JxCat, i els socialistes tornen a fer campanya a les Preses

A la Garrotxa hi ha hagut moviments interessants de cara a aquestes municipals. Un ha estat la decisió d’ERC de presentar-se a Besalú, un municipi on des del 1995 el convergent (ara, JxCat) Lluís Guinó és l’alcalde. En algunes ocasions (com en les dues últimes eleccions) la seva llista havia estat l’única i, per tant, els quinze dies previs a la cita amb les urnes eren molt tranquils, una circumstància que possiblement variarà.

Un altre punt d’atenció ha de ser Sant Feliu de Pallerols. El fins ara alcalde de CiU, Joan Casas, ha bastit una llista independent que competirà amb JxCat. Serà una bona ocasió per comprovar fins a quin punt a les municipals es voten sigles o persones. D’altra banda, els socialistes reapareixen a les Preses (on havien governat durant dècades) i, per primer cop, presenten candidatura a Mieres.

No caldria fer campanya en set municipis perquè només hi ha una candidatura i oficiosament ja tenen elegit l’alcalde, que curiosament és el mateix d’ara: Argelaguer (Artur Ginesta), la Vall de Bianya (Santi Reixach), les Planes (Eduard Llorà), Maià (Joan Gainza), Montagut i Oix (Mònica Boix), Sales de Llierca (Miquel Palomeras) i Sant Jaume (Jordi Cargol). En aquest darrer poble crida l’atenció el fet que no es presenti ERC, que hi havia governat en l’anterior mandat. És significatiu també el cas de Montagut i Oix: l’alcaldessa dels darrers mandats, de CiU, ha bastit una agrupació d’electors.

Els que busquen curiositats s’hauran de fixar en Beuda. Es tracta d’un poble de tan sols 187 habitants, on el consistori s’elegeix amb llistes obertes, i s’hi presenten candidats de quatre sigles diferents: ERC, JxCat, la CUP i uns independents vinculats al PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia