Política

CARLES MUNDó

“Mai no és tard per a les solucions”

“Aquest judici és el resultat d’un fracàs de la política” “Crec en la política i en la justícia, perquè són elements essencials per enfortir una societat democràtica” “Davant d’una realitat que demana solucions dialogades i pactades, espero que tothom estigui a l’altura”

Moltes gràcies, president. Bona tarda i bona tarda a tots els membres del tribunal. Jo els anuncio que la meva intervenció serà força curta. Parlar després de les nombroses intervencions que m’han precedit té l’inconvenient que algunes de les coses que jo podria dir ja s’han dit i jo no les reiteraré, però té de bo que podré ser més breu.

Jo participo de la idea, compartida per moltíssima gent, que aquest judici és el resultat d’un fracàs de la política. Que una qüestió que té l’origen en una base de naturalesa clarament política s’hagi convertit en un procés penal és un fracàs col·lectiu si creiem que la funció de la política és escoltar la gent i proposar solucions. Traslladar els temes polítics als tribunals fa un flac favor a la política i segurament no ajuda gens a la justícia.

Jo crec en la política i crec en la justícia, perquè totes dues són elements essencials per enfortir una societat democràtica. Així ho he entès sempre i així ho he practicat, ja fos exercint com a advocat o fent la funció de conseller de Justícia, respectant sempre el paper que té cadascun dels poders.

Estic segur que som a temps de buscar camins que ens acostin a les solucions. Enrocar les posicions o conduir els temes a carrerons sense sortida és, sempre, al meu entendre, un camí equivocat. I és el meu desig que el resultat de la sentència que ha de dictar aquest tribunal també hi contribueixi. Estic convençut que mai no és tard per a les solucions. El meu desig més sincer és que davant d’una realitat social que reclama solucions dialogades i pactades tothom sàpiga estar a l’altura del moment.

Vull acabar amb un sincer agraïment a totes les persones que a Catalunya, i també aquí a Madrid i en molts indrets d’Espanya, ens expressen el seu afecte i la seva solidaritat davant la dura situació personal amb una petició, en el meu cas, de set anys de presó. En tot això hi pateixen més que nosaltres mateixos els nostres pares grans, els nostres fills, les nostres parelles, els nostres amics, els nostres veïns.... Per això, de tot cor, els en dono les gràcies a tots.

I les meves últimes paraules en aquest judici són per expressar el desig, estic segur que compartit per milions de persones, siguin les que siguin les seves idees, que volen que els nou companys i companyes que avui encara són a la presó puguin sortir en llibertat, puguin tornar a casa seva i puguin abraçar la seva família. Sens dubte seria la millor notícia per a ells i també seria la millor notícia per a tots. Moltíssimes gràcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia