Política

ABIGAIL GARRIDO

ALCALDESSA DE SANT PERE DE RIBES I PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DEL GARRAF

“Hem de fer visible la dona líder”

Diu que les alcaldesses tenen la responsabilitat de fer visible el lideratge femení

Creu que hi ha molt a fer encara

Es dedica a la política municipal des del 1999. Va ser escollida regidora del govern de Sant Pere de Ribes provinent de l’activisme social. Ara és alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, l’única comarca del país on totes les alcaldies estan en mans de dones.

El Garraf és l’única comarca amb un 100% d’alcaldesses.
No només crec que és positiu, sinó que és un deute històric. Durant molts anys totes les alcaldies han estat en mans d’homes. És bo que les noies i les nenes d’ara vegin dones en espais de lideratge, i l’administració pública ofereix una imatge positiva de la dona en llocs de decisió.
Per què creu que costa tant que les dones entrin a les llistes?
Hi ha un problema cultural sobre el rol que la societat ens atribueix. A determinada edat, quan ets jove, has de fer front a la maternitat i la gestió política no és gens fàcil de conciliar amb la vida familiar. Però això mateix, a les dones, ens passa amb les carreres professionals.
Quin paper creu que té la dona en els espais de lideratge?
Podem oferir una mirada diferent: més empàtica i més pròxima. De tota manera, també hi ha homes que tenen la capacitat d’exercir el lideratge amb sensibilitat.
Per què va decidir involucrar-se en un projecte polític?
Vaig incorporar-m’hi provinent de l’activisme social perquè sempre he sentit passió per tot allò que provoqui la transformació i el canvi. Soc mestra i ho vaig fer d’una manera molt natural, per fer més feliç la gent.
Creu que la llei d’igualtat ajuda?
Hem avançat molt, però no podem pensar que està tot fet. Estem molt lluny encara en temes d’igualtat: tenim molt de camí per córrer quant al lideratge i tenim xacres molt greus per resoldre, com ara la de la violència masclista.
Què hi poden fer les dones?
Nosaltres tenim molta responsabilitat: hem de fer visible el lideratge femení davant la societat. Vaig anar a fer una visita a una escola i una nena em va dir que ella volia ser alcaldessa quan sigui gran. Nosaltres hem de motivar les nenes d’ara fent comunicació activa i hem de fer visibles les dones que han fet grans coses al llarg de la història. N’hi ha moltes i estan oblidades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia