Política

La CUP abandona la votació del ple en protesta per la presó de l’Audiència Nacional als independentistes detinguts

Els anticapitalistes demanen una reunió de la Junta per donar una “resposta institucional” i Torrent respon que se celebrarà si els grups ho desitgen

Els quatre diputats de la CUP-CC han abandonat el ple de debat de política general en plena votació, en protesta per la presó de l’Audiència Nacional als independentistes detinguts. Així ho ha explicat el diputat Carles Riera que, durant una de les votacions al Parlament, ha demanat la paraula per reclamar la suspensió temporal del ple per celebrar una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus per donar una “resposta institucional”.

El president de la cambra, Roger Torrent, ha respost que la reunió es podria celebrar un cop acabat el ple, en cas que els grups així ho desitgin. A continuació els quatre diputats cupaires han abandonat l’hemicicle.

“Demano la paraula perquè pensem que aquest fet requereix una resposta institucional. Sol·licito la suspensió temporal del ple, i la convocatòria urgent de la Junta, per acordar entre els grups la resposta institucional”, ha dit Riera. “Anticipo que pel que fa a la CUP, no podem normalitzar l’activitat institucional en una situació de repressió. Abandonarem el ple”, ha conclòs abans de marxar al costat de Vidal Aragonès, Natàlia Sànchez i Maria Sirvent.

Aquesta reacció ha provocat un fort enfrontament entre els diputats dels diferents grups parlamentaris que fins i tot ha provocat l’expulsió del diputat de Cs, Carlos Carrizosa, del ple.

En una roda de premsa improvisada des del Parlament, els diputats de la CUP han denunciat una campanya orquestrada per l’Estat per causar por en el moviment independentista. Per a Carles Riera, la sentència de l’Estat al judici de l’1-O “ja està dictada” i avui ho han confirmat amb l’empresonament de “7 nous presos polítics catalans” de manera incondicional acusats de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia