Política

Amer es declara “territori lliure i sobirà”

El municipi de Carles Puigdemont diu que no estarà “sotmès” als poders de l’Estat espanyol

Més de 200 persones es concentren a la plaça de la Vila durant la proclamació

Amer s’ha declarat “territori lliure i sobirà” aquest dilluns al vespre en un acte a la plaça de la Vila que ha concentrat més de 200 persones.

“Els representants electes de la vila d’Amer amb el suport dels ciutadans i ciutadanes aquí presents, es constitueixen en Consell Local per la República d’Amer”. Així ha començat la lectura del manifest on s’ha declarat el poble de Carles Puigdemont “territori lliure i sobirà” i governat per aquest consell que no estarà “sotmès” als poders de l’estat espanyol.

L’encarregat de llegir el text ha començat la seva intervenció amb unes paraules de suport a la germana de Puigdemont per les informacions que la vinculen amb els membres dels CDR detinguts i investigats per terrorisme. El portaveu ha recordat que “demà farà dos anys de l’1 d’octubre, de l’acte de desobediència més gran, que va marcar un abans i un després”. Una jornada que, segons el manifest, “ens va fer més forts i ens va convèncer que només teníem una sortida”.

Objectiu: “Independència”

Els convocants han assegurat que aquest municipi de la Selva es governarà a través del Consell Local per la República d’Amer i que no estaran sotmesos als poders de l’estat espanyol. “Treballarem per la República catalana i no reconeixem els poders de l’estat”, ha dit. Malgrat això, ha insistit que no incorreran en cap “falta administrativa” que els converteixi en “presa fàcil” de la “maquinària de l’estat”. “Ens comprometen a dirigir una alternativa lliure de la judicialització”, ha afegit.

El manifest subratlla que Amer “reconeixerà únicament el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya”.

Entre els objectius del Consell Local per la República, hi ha “restituir el govern legítim”; “recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota el control de l’estat espanyol”; “fer efectiva la independència” i “culminar l’aprovació de la Constitució catalana”.

En aquest sentit, han convidat a tots els habitants del municipi que vulguin participar en la “construcció de la República” a inscriure’s al registre ciutadà del Consell per la República. També han demanat el suport de “totes les institucions, entitats i col·lectius que treballen amb aquest mateix objectiu fins al ple funcionament de la República catalana independent reconeguda internacionalment”.

L’acte ha acabat al crit de “Visca Catalunya lliure!” i amb el cant dels Segadors. Els assistents també han fet proclames com “Puigdemont el nostre president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia