Política

Arxivada la causa d’un jutjat de Madrid sobre la llicència d’obres per exhumar Franco

El Contenciós Administratiu 3 havia suspès a petició d’un particular l’informe municipal que avalava moure les restes

Tribunal Suprem va determinar a la seva sentència que no calia la llicència en tractar-se d’una obra menor

El titular del Jutjat Contenciós Administratiu 3 de Madrid, José Yusty Bastarreche, ha arxivat la causa sobre la llicència municipal d’obres per exhumar les restes de Francisco Franco.

El magistrat va paralitzar cautelarment, a petició d’un particular, l’informe de l’Ajuntament de San Lorenzo del Escorial que donava el vistiplau a les obres per treure el cos del dictador de la basílica del Valle de los Caídos. El recurrent al·legava que faltava fer una anàlisi rigorós de la seguretat de les obres.

El Tribunal Suprem ja va marcar el camí perquè Yusty Bastarreche aixequés les mesures cautelars quan va determinar, a la sentència que avala l’exhumació i desestima el recurs de la família Franco, que no calia llicència d’obres municipal perquè el govern espanyol exhumi el dictador, ja que és una obra menor.

La causa que ara el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha arxivat no podia impedir l’exhumació. El Suprem va deixar clar que l’únic òrgan judicial que podia bloquejar un acord del Consell de Ministres, que va ser qui va aprovar l’exhumació, era el Suprem.

L’alt tribunal ja va remarcar que la sentència que desestima el recurs dels Franco era “títol legítim suficient per dur a terme” el trasllat de les restes. Així ho recull Yusty Bastarreche a la interlocutòria d’arxivament de la causa i apunta que significa la “pèrdua sobrevinguda de l’objecte d’aquest plet”.

Amb aquesta decisió es tanca un dels serrells judicials que té pendent l’exhumació de Franco, tot i que ja fa dies que l’executiu té via lliure per dur-la a terme. Aquest mateix dijous el Tribunal Constitucional ha rebutjat l’últim intent dels Franco d’impedir el trasllat de les restes, ja que no ha admès a tràmit el recurs d’empara dels nets del dictador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia