Política

La Mesa del Comitè Federal del PSOE rebutja sotmetre a votació la moció de censura contra Sánchez

L'òrgan de govern del conclave socialista argumenta que no es poden introduir nous punts a l'ordre del dia

Pérez Tapias abandona la reunió i afirma que “el partit està trencat”

La mesa del Comitè Federal ha rebutjat sotmetre a votació la moció de censura presentada pel sector crític contra el secretari general en funcions del PSOE, Pedro Sánchez.

L'òrgan de govern del Comitè Federal –on hi ha dos membres pròxims a Sánchez i un de crític– argumenta que en la mesura que aquest és un Comitè Federal Extraordinari no es poden introduir nous punts a l'ordre del dia. Intenta impedir d'aquesta manera una votació que es complica per al fins ara secretari general del PSOE, que al llarg del dia d'avui ha anat perdent suports importants, com el dels representants de la corrent Izquierda Socialista.

Els crítics han començat a recollir firmes després que Ferraz col·loqués urnes per votar la celebració d'un Congrés extraordinari, una maniobra que han qualificat d'“il·legal”. Han aconseguit més del 20% necessari per tirar endavant la votació, tot i que per forçar el cessament del líder socialista cal la majoria absoluta dels 253 assistents al conclave.

Pérez Tapias: “El partit s'ha trencat”

El membre del corrent Esquerra Socialista i excandidat a liderar el PSOE José Antonio Pérez Tapias ha abandonat el Comitè Federal socialista perquè veu “impossible” desfer el bloqueig per les dues bandes. A la sortida de la reunió ha declarat que “el partit està trencat” perquè el conclave d'aquest dissabte “està acabant de la pitjor manera possible”.

Pérez Tapias ha explicat als mitjans que el sector de Pedro Sánchez volia sotmetre a votació secreta la seva proposta de fer un Congrés extraordinari, però no hi ha hagut acord. Ha afegit que a continuació “ha començat la votació secreta de manera anòmala, perquè no s'havia acordat un procediment clar”, cosa que ha provocat el rebuig dels crítics.

Per al socialista andalús, partidari de Sánchez per la seva defensa del no al PP, aquesta situació ha estat clarament una “escenificació de l'allunyament entre les dues parts”, raó per la qual no veu manera que es pugui reconduir la situació. És per aquest motiu pel qual ha decidit abandonar la reunió.

“No es pot donar la raó a qui ens critica, arriba un moment que la posició és inviable. Potser altres companys que tenen càrrecs orgànics i pes específic determinat poden recompondre la situació, alguns hem lluitat fins on hem pogut”, ha apuntat sense citar cap nom.

A la pregunta de si la reunió continua, Pérez Tapias ha contestat que “ara mateix” ni tan sols sap “qui pot clausurar el Comitè”.

“Jo dono per trencat el partit. S'ha situat en una situació molt difícil”, ha sentenciat.

Sobre si pensa tornar a entrar a la reunió, ha contestat: “Avui no. Per a què?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA