Política

Iceta i Parlon mantenen el no del PSC a Rajoy

Els dos aspirants a liderar el partit demanen al PSOE que si canvia de posició i decideix donar suport al candidat del PP ho consulti amb les bases

Els dos aspirants a liderar al PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, han refermat aquest divendres el rebuig de la seva formació a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol.

En declaracions al programa Els Matins de TV3 , els dos candidats a les eleccions primàries d'aquest dissabte per triar el líder dels socialistes catalans no només han manifestat la voluntat del partit de mantenir el “no” a Rajoy sinó que han emplaçat el PSOE a consultar aquesta decisió qüestió amb la militància si finalment la direcció opta per l'abstenció.

Iceta, que és l'actual primer secretari del PSC, ha assenyalat que la seva formació no ha canviat de posició i ha garantit que “mantindrà la seva coherència”. “Avui el PSC està defensat el que va decidir el PSOE per unanimitat”, ha assegurat. Ha recordat que al darrer Comitè Federal no va escoltar “ni una sola veu a favor de l'abstenció”. “Si el PSOE ha decidit canviar de posició, que ho consulti amb la militància com va fer amb el pacte amb Ciutadans”, ha exigit.

L'actual líder socialista català ha tret ferro a la possibilitat que els seus diputats acabin trencant la disciplina de vot i ha apuntat que no seria la primera vegada que el PSC “vota diferent al Congrés”, com també han fet altres federacions.

Iceta ha confessat que està “una mica estranyat” perquè pensava que si mai hi havia una diferència entre el PSC i el PSOE vindria “per l'estructura territorial de l'Estat o la reforma de la Constitució”, però “mai que hi hauria una discrepància pel suport del PSC a la investidura” d'un candidat del PP.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha garantit que al PSC es mantindran “ferms en el no a Rajoy per coherència ideològica”, perquè consideren que les polítiques del govern del PP són “clarament regressives” i van “en contra dels treballadors, emprenedors, dones”.

“El PSOE no hauria de fer de crossa d'aquest govern. Al PSC tenim molt clar que mantindrem aquesta posició i esperem que si el PSC decideix fer-ho ho consulti amb les bases”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona