Política

La gestora aparta el PSC i el PSOE balear de la direcció del grup al Congrés

La direcció interina deixa vacant la plaça que ocupava Meritxell Batet fins que no es resolgui la relació amb els socialistes catalans

Els díscols que formen part de les meses de comissió mantenen els seus càrrecs

La comissió gestora del PSOE ha decidit aquesta dijous a la tarda apartar de la direcció del grup socialista al Congrés dels Diputats els seus dos integrants que van trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy: la diputada del PSC Meritxell Batet i la balear Sofía Hernanz. El càrrec del PSC queda vacant fins que es resolguin les negociacions entre els dos partits.

Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, que ha detallat com queda la composició del grup parlamentari.

El càrrec de cinquè portaveu adjunt de la dirección, que ocupava Batet, queda vacant fins que acabin les negociacions que han iniciat PSOE i PSC para replantejar les seves relacions.

Jiménez ha confirmat que Antonio Hernando seguirà com a president i portaveu del grup i Miguel Ángel Heredia com a secretari general. Entre els portaveus adjunts es manté a Isabel Rodríguez, Marisol Pérez i José Luis Ábalos, als quals se sumen Pedro Muñoz, que relleva la socialista balear Sofía Hernanz.

Una altra de les diputades que van votar no a Rajoy, l'aragonesa Susana Sumelzo, ha estat rellevada per David Cerrada com a portaveu de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

La direcció interina socialista ha salvat, en canvi, els diputats díscols que formen part de les meses de comissió, entre els quals la jutge Margarita Robles, que continuarà president la de Justícia.

Jiménez ha indicat que els canvis afecten els portaveus del grup però no els representats a les meses perquè “l'estructura institucional ha de quedar al marge dels canvis del partit”.

El portaveu de la gestora, que no ha parlat de multes, ha justificat els canvis tant pel “coneixement, experiència i trajectòria” dels diputats que assumiran els càrrecs com també per criteris de “confiança”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona