Política

Procés sobiranista

CCOO assistirà a la cimera per acordar un referèndum pactat

El secretari general del sindicat lamenta que s'ha assabentat de la trobada a través dels mitjans de comunicació

Tothom comença a prendre posició, un cop el president de la Generalitat ha posat data a la cimera sobre el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Un dels primers a fer-ho ha estat el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego. el líder sindical ha afirmat que ells participaran a la cimera, però per aconseguir “un referèndum pactat amb l'Estat”.

Gallego ha afirmat aquest matí en roda de premsa que el sindicat té la voluntat de “participar en tot allò que acompanyi un procés de negociació amb l'Estat, ja que estem davant d'un conflicte polític que reclama solucions polítiques. Cal acordar com exercir el dret a decidir de manera efectiva i legal”. Ara bé, Gallego ha advertit que no pensen assistir a la trobada en condició de “palmeros” de cap opció política vers el referèndum.

El líder de CCOO ha ironitzat sobre si “algú havia vist la carta” del President Puigdemont convocant la cimera, ja que el sindicat s'ha assabentat de la reunió a través dels mitjans de comunicació. “No hem rebut cap comunicació oficial convocant-nos a la reunió, per tant la primera sorpresa és conèixer la cimera a través dels mitjans de comunicació i sense un procés previ de diàleg per definir els continguts i objectius de la convocatòria”, ha afirmat Gallego.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO ha lamentat que el Govern convoqui ara les organitzacions socials per debatre sobre el referèndum, però que no ho hagi fet anteriorment per acordar solucions a altres problemes sobre els drets socials i laborals com la formació professional, la llei de transparència o la renda garantida de ciutadania. “Ens agradaria també que se'ns convoques per parlar d'aquestes coses. Hi ha molta gent que espera amb urgència una resposta a aquests temes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia