Política

judicialització del procés

Rufián i Moragas intercanvien retrets per les informacions sobre l'Operació Catalunya

El cap de gabinet de Mariano Rajoy qualifica de “surrealistes” i “gracioses” les preguntes del diputat republicà

El portaveu adjunt d'ERC afirma que Moragas representa “el pitjor de les clavegueres de l'Estat”

La informació del diari Público relativa a l'enregistrament de la conversa que van mantenir el 2010 la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola ha provocat aquest dimarts un intercanvi de retrets entre el cap de gabinet del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, al Congrés. La informació del digital madrileny implica Moragas en la suposada guerra bruta contra el sobiranisme català.

El republicà ha aprofitat la compareixença de Moragas a la Comissió Mixta Congrés-Senat de Seguretat Nacional, com a secretari del Consell de Seguretat Nacional, per llançar-li una bateria de preguntes sobre l'anomenada Operació Catalunya, entre les quals la de saber com es finança aquesta presumpta conspiració i si s'espien càrrecs públics a Catalunya.

Rufián ha demanat a Moragas, entre d'altres qüestions, “qui va posar el micròfon al despatx de Fernández Díaz”; si s'ha utilitzat diners públics “per pagar alguna estona de relax a alguna autoritat de l'Estat”, i “si és cert que va ser ell qui va crear l'Operació Catalunya”. “El seu cap, el senyor Rajoy ho sabia? Qui paga la festa?”, ha preguntat.

Moragas ha indicat que no coneixia en profunditat la informació difosa per Público. No obstant això, l'ha qualificada de “safareig” o “maledicència” la informació de Público. “Això no es pot qualificar d'informació i aquest concepte d'Operació Catalunya m'és absolutament aliè”, ha dit en una resposta prèvia al diputat del PDeCat, Jordi Xuclà.

Sobre els preguntes de Rufián, ha dit que aquestes poden ser “molt lloable”, però, segons ell, “no tenen res a veure amb la Seguretat Nacional” i, per tant, no les ha volgut contestar. “No té res a veure. No objecte de tractament de comissió”, ha argumentat.

A més, ha qualificat les interpel·lacions de Rufià de “cataracta surrealista”, entès el surrealisme com “l'automatisme sense control”. “Fins i tot m'ha semblat graciós. No li contestaré perquè no té cap sentit”, ha etzibat.

Posteriorment, als passadissos del Congrés, Rufián ha criticat que Moragas parli de la informació com a “acudits”. Al seu parer, Moragas ha fet el seu paper de “comte duc d'Olivares” i la seva actitud “representa el pitjor, no només de les clavegueres de l'Estat, sinó del seu propi partit i de la política”.

“El que és surrealista és que una persona que mana tant i que avui està als mitjans per conspiracions miserables” parli de “disbarats” i digui que és “surrealista preguntar-li”.

Segons ell, les respostes de Moragas formen part de “la supèrbia d'aquesta dreta tan reaccionària”.

“Que vagin fent aquesta campanya pel No en el referèndum d'autodeterminació català, perquè hi perdran una pila”, ha augurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona