Política

En directe:

Parlament

El ple debat la creació d'una comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya

La cambra valida el decret que crea el registre de grups d'interès de Catalunya

Seguiu la sessió en directe a través del Punt Avui digital

El ple del Parlament de Catalunya que comença aquest dimecres debatrà la proposta de Junts pel Sí de crear una comissió d'investigació sobre l'anomenada Operació Catalunya i el i la validació del decret que crea el Registre de grups d'interès de Catalunya.

La sessió arrenca a les deu del matí amb la sessió de control al govern i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els consellers han de respondre les preguntes dels grups parlamentaris sobre els acords de programació escolar entre el Departament d'Ensenyament i les entitats municipalistes, les polítiques en l'àmbit de la dona, l'última edició del Mobile World Congress (JxSí), la transparència del Govern (Cs), la crisi de preus que pateixen els productors d'aliments a Catalunya, la competitivitat de l'economia catalana (PSC), el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista (CSQP), les llistes d'espera en l'àmbit sanitari (PPC) i els preus de l'ensenyament universitari (CUP). Puigdemont respondrà les preguntes dels líders dels grups sobre l'actualitat política.

A les dotze del migdia la sessió s'atura cinc minuts perquè la cambra se sumi a l'aturada internacional de dones, convocada amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

A continuació el ple es reprèn amb el debat i votació del decret del govern pel qual es crea i regula el Registre de grups d'interès de Catalunya, que presentarà el conseller de Justícia, Carles Mundó.

L'últim punt del matí

és el debat final de la proposta del PSC per presentar al Congrés dels Diputats una proposició de llei de modificació de la llei estatal perquè es reconeguin i s'ampliïn els drets dels qui van patir persecució i violència durant la guerra civil i la dictadura franquista.

A la tarda s'aborda la proposta de Junts pel Sí d'engegar una comissió d'investigació amb relació a l'Operació Catalunya. Si aquesta tira endavant, la Junta de Portaveus n'haurà de decidir la composició i el nombre de membres.

També es fa a la tarda debat de totalitat de la llei de mesures urgents per millorar la qualitat en la prestació de serveis relatius a l'autonomia personal i a l'atenció a les persones en situació de dependència (CS). Junts pel Sí presenta una esmena a la totalitat, que de ser aprovada suposarà el rebuig de la iniciativa. En cas contrari continuarà la tramitació parlamentària.

El Punt Avui digital us ofereix en directe la sessió d'aquest [...] al Parlament:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona