Política

tribunals

judici al 9-n

Mas, Ortega i Rigau reben la notificació de la sentència del TSJC pel 9-N

L'expresident de la Generalitat insisteix que aniran “fins al final” i que aquesta causa “no acaba a l'Estat, sinó a Estrasburg”

L'exconsellera d'Ensenyament rep el suport de diputats de JxSí, de la CUP i CSQP i avisa que la sentència “no és una pedra al camí sinó una empenta en l'objectiu a aconseguir”

L'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'exconsellera Irene Rigau han firmat aquest dimarts la notificació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els inhabilita per dos anys i un any i sis mesos, respectivament, per l'organització del 9-N.

Artur Mas ha penjat en el seu perfil d'Instagram una fotografia on revisa la la notificació que li ha entregat aquest matí un representant judicial al seu despatx al Palau Robert de Barcelona. En el text que acompanya la imatge, Mas ha assegurat que recorrerà a la justícia europea: “Acabo de firmar la notificació de la sentència. Com vaig dir ahir, aquesta causa no acaba a l'Estat, sinó a Estrasburg. Anirem fins al final”.

Per la seva part, l'exconsellera d'Ensenyament i diputada de JxSí, Irene Rigau, ha rebut al voltant de les 12 del migdia la notificació de la sentència del TSJC pel judici del 9-N. Un secretari judicial li ha entregat en els despatxos de la coalició independentista al Parlament. Rigau ha signat la notificació en presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el president i la portaveu parlamentaris de JxSí, Jordi Turull i Marta Rovira, i altres diputats del seu grup, i també els cupaires Eulàlia Reguant i Benet Salellas i, el diputat de CSQP i membre de la Mesa, Joan Josep Nuet.

Rigau els ha agraït explícitament el suport i s'ha dirigit a la presidenta de la cambra: “Vam començar a treballar perquè la gent parlés, vam fer molt de camí i això [la sentència] no és una pedra al camí sinó una empenta en l'objectiu a aconseguir”, ha assegurat Rigau entre aplaudiments.

Un altre secretari judicial ha anat a primera hora a casa de Joana Ortega per lliurar-li la notificació, encara que en aquell moment era a una emissora de ràdio i l'ha hagut de recollir el seu fill, segons han explicat fonts properes.

Les notificacions arriben l'endemà que es fes pública la decisió del tribunal, que també ha condemnat per desobediència l'expresident Artur Mas i l'exvicepresidenta Joana Ortega.

En concret, en la decisió d'aquest dilluns, el TSJC va condemnar Mas a 2 anys d'inhabilitació, Ortega a 1 any i 9 mesos i Rigau a un any i mig, pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Tots tres, condemnats pels delictes de desobediència i absolts del de prevaricació. A més de les condemnes per inhabilitació de càrrec públic, Mas haurà de pagar una multa de 36.500 euros, Ortega 30.000 euros i Rigau 24.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona