Política

procés sobiranista

L'oposició unionista càrrega els neulers contra Junqueras

Els unionistes conservadors, PP i Ciutadans, han reaccionat amb duresa al fet que Junqueras especulés ahir amb la possibilitat que el govern català proclami unilateralment la independència si l'Estat impedeix fer el referèndum.

Els populars han estat els més durs. Fent servir un símil que sempre tenen a mà els populars han qualificat de “cop d'estat” una possible declaració unilateral d'independència. El portaveu parlamentari del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha afirmat que “una declaració unilateral d'independència ni és democràcia ni és revolució dels somriures; una DUI és un cop d'estat”. I ha rematat les declaracions manifestant que “els cops d'estat només els plantegen aquells que saben que han perdut la raó, la majoria i el suport social, perquè no l'han tingut mai”.

El portaveu dels conservadors al Parlament considera que Oriol Junqueras ha fet un “gir radical preocupant” i ha furgat la ferida entre el Partit Demòcrata i Esquerra Republicana dels darrers dies, tot assegurant que “mentre el PDeCAT es dessagna, el senyor Junqueras se'n va de rositas”.

Per la seva banda, Ciutadans ha estat menys visceral i més cínic. El portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo, ha afirmat que el president d'ERC “ha dit la veritat i el que sempre ha pensat: que vol declarar la independència”. Per tot plegat, el diputat taronja ha demanat la convocatòria d'unes eleccions anticipades que permetin la formació d'un nou govern “que no sigui independentista i que pensi en tots els catalans”. Està convençut que unes noves eleccions portarien un canvi de majoria al Parlament a favor dels partits unionistes.

De Páramo tampoc ha pogut resistir-se a fer sang en les desavinences entre els dos socis de Junts pel Sí. En el seu cas, ha assegurat que Junqueras es baralla amb el president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, “per les cadires” en lloc d'estar per la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona