El govern de Sant Pere de Ribes aprova en solitari el pressupost del 2010

L'oposició critica que el tripartit no prevegi més ajuts socials ni suport a la creació de llocs de treball

El pressupost del 2010 preveu inversions per valor d'1,9 milions d'euros, a les quals caldrà afegir 2,4 milions del fons estatal d'inversió local. Així mateix, el govern també preveu incorporar a les inversions partides quan es formalitzin crèdits per tirar endavant projectes com ara el pavelló de Ribes i el teatre de les Roquetes. La regidora d'Hisenda, Marta González, va destacar que es tracta d'un pressupost «sensible amb la situació de dificultat que viuen moltes famílies» del municipi. L'atenció a les persones dependents, la formació i l'educació i el fet de reforçar les polítiques d'ocupació van ser les línies destacades per la regidora.

Per a l'oposició, però, el pressupost té carències en l'àmbit social. «No es pot dir que els pressupostos de Sant Pere de Ribes tinguin un alt contingut social», va dir el regidor d'UM9 Joan Garriga. Per al regidor, la despesa social «són 200.000 euros», una partida «que està molt motivada» pel fet que l'aportació de la Generalitat en aquest àmbit s'hagi incrementat.

Des de CiU-Via, Francesc Pérez va criticar que el govern «s'acabarà de menjar el romanent de tresoreria» de l'Ajuntament, atès que el pressupost «s'ha rebaixat 500.000 euros», però la recaptació minvarà «un milió d'euros». Per a Pérez, tampoc es fa prou per crear llocs de treball destinant «20.000 euros a la regidoria d'Ocupació». «No hem vist cap priorització en accions de generació de l'ocupació», va afegir el regidor del PP Felipe Alayeto, que també va criticar que el pressupost incorpori unes «partides molt petites en els temes socials». Els tres grups de l'oposició van votar en contra de la proposta.

Nou pla local d'habitatge

El capítol de personal, de 9.376.242 euros, suposa un 39% del pressupost consolidat de l'Ajuntament. Dimarts, la regidora d'Hisenda va destacar la «contenció» aplicada en el capítol i el fet que s'aplicarà l'increment general de l'IPC del 0,30% als sous dels treballadors. El ple va aprovar un nou conveni col·lectiu i un pacte de funcionaris que ha creat polèmica entre els representants de la CGT a l'Ajuntament, que han criticat que la proposta de conveni no s'hagi consultat als treballadors, tot i que el comitè d'empresa va donar-hi el vistiplau. Segons el regidor de Règim Intern, Rafael Ballús, hi ha hagut «un problema de comunicació» entre el comitè i els treballadors. D'altra banda, el govern va aprovar amb el suport del PP el pla local d'habitatge, que s'adapta a la llei de l'habitatge i que ha de servir per «donar respostes» als ciutadans, segons la regidora Bàrbara Scuderi. El ple també va aprovar exigir a Telefónica que retiri els aparells amb què va ampliar una de les antenes de telefonia mòbil il·legals del carrer Cid Campeador de les Roquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona