Política

El govern “no ens escolta”

INFORMACIÓ L’oposició de la Pobla de Claramunt acusa el govern del PDeCAT de no facilitar l’accés a documentació que reclamen PLENS Creuen que el govern ha reduït la periodicitat de les sessions per esquivar la seva fiscalització

CiU –ara PDeCAT– té una llarga trajectòria de govern amb majoria absoluta a la Pobla de Claramunt. En les darreres eleccions municipals, el consistori es va fragmentar més amb la irrupció del grup d’independents Participa! #volemunapoblamillor, que ara lidera l’oposició.

El portaveu d’aquest grup, Toni Mabras, creu que “l’equip de govern està tancat en banda, van a la seva i no escolten l’oposició”. Posa com a exemple dues propostes del seu grup, una per recuperar fonts del municipi i una altra per impulsar l’objectiu de residu zero: “Mocions que s’aproven per unanimitat i a l’hora de la veritat no es fa res, és decebedor.” Des de Junts per la Pobla, el socialista Frederic Marí també lamenta que “no ens tenen massa en compte” i Albert Duran (ERC) defineix el govern com “una majoria absoluta de les de sempre, de les qui dia passa any empeny”.

Mabras critica que a l’oposició “ens costa molt aconseguir documentació” i posa com a exemple la del pressupost, que es va debatre al darrer ple: “ens la van donar tard, malament i incompleta”.

Frederic Marí creu que el govern “va improvisant, no tenen projecte de poble i van tapant forats” i assenyala que “el pressupost d’inversions no es compleix mai”. Albert Duran lamenta que el que portem de mandat són “dos anys de paràlisi fins que ara es comencin a fer obres i projectes perquè estiguin a punt dues setmanes abans d’eleccions”. El regidor republicà posa com a exemple unes obres a l’entorn de l’escola, “un projecte de fa dos anys que ja tenia finançament i que s’està fent ara”, i critica que el govern faci un “ús electoralista d’una obra que no és de lluïment, és per la seguretat dels ciutadans”.

Una altra polèmica fou la reducció de les sessions plenàries ordinàries, que van passar a fer-se cada tres mesos. Des de Participa creuen que “anar al ple és un problema per ells, perquè des de l’oposició collem bastant” i així, “en lloc d’escoltar l’oposició cada dos mesos l’escolten cada tres”. Marí hi afegeix que “pensen que és com una febrada, i llavors quantes menys en tinguis, millor”, i Duran ho veu com un “intent per ocultar l’acció de l’oposició a l’opinió pública”.

Població:
2.159 habitants
Superfície:
18,5 km²
Municipals 2015:
CiU:
506 vots (6 regidors)
Participa!:
285 vots (3 regidors)
Junts per la Pobla-CP:
153 vots (1 regidor)
ERC:
145 vots (1 regidor)

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ

Toni Mabras Participa!
Frederic Marí Junts per la Pobla-CP
Albert Duran ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona