Política

Bèlgica

Ataquen dos soldats amb arma blanca a Brussel·les

Un individu agredeix les víctimes al crit d’“Al·là és gran”, abans de caure abatut per militars

La fiscalia belga tracta l’incident com un fet terrorista

Un individu d’una trentena d’anys d’origen somali va ser “neutralitzat” ahir per la policia belga després d’haver atacat un grup de militars amb una arma blanca en un cèntric carrer de Brussel·les. L’home hauria cridat en àrab “Al·là és gran” en el moment de perpetrar l’agressió, segons va informar ahir la televisió pública de Bèlgica (RTBF).

Uns militars que anaven amb la víctima van respondre obrint foc contra l’assaltant. Les autoritats federals van descartar, en un principi, que es tractés d’un acte terrorista i pensen més aviat que és un fet aïllat.

A conseqüència dels trets dels soldats, l’atacant va arribar en estat crític a l’hospital, on, finalment, va morir. Els soldats, per la seva banda, van resultar lleugerament ferits, un a la mà i un altre en una galta, sense conseqüències més greus.

Tot i que no va transcendir la seva identitat, sembla que l’individu no era una persona coneguda per les autoritats. Immediatament després de l’incident, que va tenir lloc al voltant de les 9 del vespre, la policia va establir un perímetre de seguretat al voltant de l’escenari del crim i va anunciar que la situació estava “sota control”. Al lloc van acudir l’alcalde de Brussel·les i el fiscal federal, que s’ha fet càrrec de la investigació del dossier.

Així que es van tenir notícia de l’atac, el govern belga va convocar una unitat de crisi. “Tot el nostre suport als nostres militars”, va piular el primer ministre belga, Charles Michel. “Els nostres serveis de seguretat continuen atents. Seguim la situació de prop”, hi va afegir. Aquest incident ha encès de nou les alarmes a Brussel·les, escenari de diversos atemptats de caire gihadista.

Incident a Londres

D’altra banda, un home va ser detingut ahir davant del Palau de Buckingham, residència de la família reial britànica a Londres, per una suposada agressió a dos policies, que van resultar ferits quan intentaven reduir-lo, segons va informar la Policia Metropolitana (Met). Els agents van resultar amb ferides lleus mentre arrestaven l’home, que anava armat amb un ganivet, segons va fer públic en un comunicat Scotland Yard, que no va facilitar ni la identitat ni la nacionalitat de l’individu.

Ningú més va resultar ferit ni els agents van haver de ser hospitalitzats, segons la policia.

En el moment dels fets, la reina Elisabet II no era al palau, ja que està passant les vacances al castell de Balmoral, a Escòcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona