Política

Junqueras defensa la independència com a “palanca de canvi” a Espanya

El líder d’ERC crida la societat espanyola a aprofitar l’oportunitat de millorar l’Estat

Demana als votants del No que participin en l’1-O en defensa dels valors de la democràcia

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dijous que la construcció d’una república catalana, si guanya el Sí al referèndum de l’1 d’octubre, servirà com a “palanca de canvi” al conjunt de l’Estat espanyol. A falta d’un mes exacte per la cita del referèndum, Junqueras ha volgut apel·lar també a aquelles persones contràries a la independència perquè igualment vagin a votar ’no’ i que, d’aquesta manera, es faci respectar la democràcia.

En una conferència davant unes 300 persones al Círcol Catòlic de Badalona, el president d’ERC ha encetat el tram final de la precampanya del referèndum amb una crida als ciutadans espanyols. Els ha demanat que aprofitin l’oportunitat que representa l’1-O per millorar l’Estat. “La possibilitat de construir una nova república és també una palanca de canvi per a Espanya i per a la societat espanyola”, ha afirmat.

El republicà ha assegurat que té un gran respecte que té per la societat espanyola i ha sostingut que “la millor manera d’estimar és sent lliure, d’igual a igual”.

El líder d’ERC ha exigit respecte pel referèndum perquè representa “la voluntat de la gent del país”. “Ens pertoca posar el futur del país en mans de la seva gent i guanyar la democràcia”, ha afegit.

En aquest sentit, ha llançat també una crida als votants potencials del No perquè participin en la consulta. Ha explicat que les diferències entre els qui vagin a votar Sí o No el pròxim 1 d’octubre serà “mínima”, ja que comparteixen la voluntat d’anar a les urnes.

“Les diferències són relativament petites entre jo, que votaré que Sí, i els que votaran No. Fins al moment de posar la papereta dins l’urna és evident que defensem els mateixos valors, els de la democràcia, i després defensarem el respecte als valors democràtics”, ha assenyalat.

En la seva intervenció, Junqueras ha repassat la labor que ha realitzat el govern del qual forma part durant l’última legislatura per fer “una societat més justa, moderna i eficaç”.

També ha volgut fer un agraïment a la tasca dels treballadors públics durant la crisi dels atemptats. Ha assegurat que sent un estat, l’eficiència en la gestió d’aquesta i altres situacions seria encara més eficient. “Volem tenir totes les eines possibles per gestionar el dia a dia”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona