Política

Municipal

ERC trenca el pacte de govern amb el PSC a Lliçà d’Amunt i se’n va a l’oposició

Els republicans lamenten, entre d’altres, ser un dels tres únics pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde es nega a col·laborar en l’1-O

Esquerra Republicana de Catalunya de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) ha anunciat que trenca el pacte de govern amb el PSC i que torna a l’oposició. En un comunicat la formació afirma que la continuïtat del pacte “no garanteix” que s’acompleixin els seus objectius, i per això deixen el govern “des d’avui mateix”.

Els regidors republicans han lamentat la “competència entre grups” que ha comportat, per exemple, que s’hagi “buidat de contingut” les seves regidories, “ja de per si molt dèbils”. A banda, lamenten que Lliçà d’Amunt sigui un dels únics tres pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde “es nega a col·laborar” en l’organització del referèndum de l’1-O.

“Som l’únic Ajuntament amb un pacte ampli que s’hi oposa, quan el pacte hauria de garantir que aquestes decisions es debatessin prèviament entre els socis de govern”, han lamentat els republicans. “Aquest gest de l’alcalde socialista, de posar per davant el seu partit, ens van fer entendre que el pacte de fer un govern ampli s’havia trencat”.

Al mateix comunicat on expliquen que abandonen el govern, els sis regidors d’ERC indiquen que quan van entrar-hi volien fer “un govern nou” i no “apuntalar” un govern socialista en minoria. “No estem a govern només per aconseguir alguns canvis, volem transformar el nostre poble per afrontar les seves necessitats actuals i futures. El nostre límit com a grup és preservar la nostra pròpia coherència i identitat. I això darrerament costa cada vegada més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona