Política

Suport al procés sobiranista

Estelades per a vianants, algunes d’efímeres

Les xarxes, amb l’etiqueta #PasDestelada, mobilitzen a pintar els passos de vianants amb una estelada, com s’ha fet en diversos municipis i també a Baiona

A Terrassa el govern les va fer netejar poques hores després

Les xarxes socials bullen aquests dies d’iniciatives enginyoses i en to humorístic per reivindicar el dret al referèndum o a favor del vot pel sí a la independència. Des de mems de Piolín i dibuixos de la Warner Bros fins a la ja tan gastada de l’adaptació dels diàlegs de la pel·lícula alemanya sobre l’enfonsament de Hitler. Però els darrers dies n’ha aparegut una darrera, més artística, que comença a ser tendència arreu del país i ja ha arribat també al País Basc i que mobilitza la gent a pintar estelades aprofitant els passos de vianants. Amb l’etiqueta #PasdEstelada ja es pot veure a Twitter, en indrets com ara Berga, Sant Pere de Ribes, la rambla d’Igualada, Prats de Lluçanès, Terrassa, l’Espluga de Francolí i Arenys de Munt, com els coneguts popularment com a passos zebra s’han modificat per encabir-hi l’estelada i, fins i tot, en alguns casos l’acompanya un sí gegant encerclat.

Així es van poder veure ahir al matí a Terrassa en carrers molt cèntrics de la cocapital del Vallès Occidental, com ara al Portal de Sant Roc i els carrers García Humet, al Passeig, la Rasa, Pantà o Font Vella, entre d’altres. Poques hores van durar del tot visibles després de les queixes, també a les xarxes, d’alguns ciutadans i de regidors de l’oposició com ara Álex Rodríguez (PP) i Javi González (Cs), que van demanar que es retiressin perquè posaven en perill la seguretat viària perquè podien estar fets amb pintura no reglamentària. El regidor de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va respondre amb una altra piulada a quarts d’onze del matí per dir que es netejarien, com va succeir poca estona després, tot i que encara eren visibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona