Política

Societat

Més de 300 immigrants protagonitzen el primer salt massiu de l’any a la tanca de Melilla

L’entrada es produeix per la zona dels Pinos de Rostrogordo, la més alta de l’enclavament

Els immigrants que superen la tanca es dirigeixen corrent cap al CETI

Més de 300 immigrants d’origen subsaharià han intentat entrar aquest dissabte a Melilla en el primer salt massiu de l’any a la tanca fronterera que separa l’enclavament nord-africà espanyol del Marroc. Ho han aconseguit més de 200, en una acció que la Delegació del govern espanyol ha qualificat de “salt violent” i que ha acabat amb cinc ferits, un d’ells un agent del cos.

El salt a la tanca s’ha produït a plena llum del dia a la zona dels Pinos de Rostrogordo, la més elevada de la ciutat autònoma, segons han informat fonts policials. En un primer moment la coordinació de les forces de seguretat marroquines i espanyoles ha aconseguit repel·lir l’allau, però, segons la Delegació, “la violència i el gran nombre de participants ha impedit contenir-los en la seva totalitat”.

Després d’entrar a Melilla els immigrants s’han dirigit a la carrera al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI). El grup ha travessat diversos barris de Melilla amb crits d’alegria i càntics de “bossa, bossa”, que significa llibertat i victòria.

Dels 209 immigrants que han creuat la frontera, quatre han requerit atenció mèdica a l’Hospital Comarcal per traumatismes que, en principi, no són greus. Segons la Delegació, el “pitjor pronòstic” és el d’un guàrdia civil que ha estat agredit per un immigrant amb un dels garfis que utilitzen per trepar la tanca. L’agent ha aconseguit esquivar part de l’impacte, però finalment el garfi li ha fet un trau al lòbul de l’orella esquerra, en la qual ha requerit diversos punts de sutura.

La d’avui és l’entrada més nombrosa que es registra des de fa mesos, malgrat que la pressió migratòria sobre la tanca és constant i ja havia sofert un cert repunt en els últims dies.

L’helicòpter de la Guàrdia Civil ha sortit a sobrevolar el perímetre fronterer en els últims dies, per l’albirament de grups d’immigrants que intentaven aproximar-se a la tanca, sense que finalment poguessin arribar-hi.

Vuit cadàvers i 84 supervivents rescatats a la Mediterrània

Forces italianes han recuperat aquest dissabte vuit cadàvers i han rescatat 84 persones que navegaven a bord d’una llanxa neumàtica que ha naufragat a poques milles de la costa de Líbia. En l’operació de rescat hi han participat efectius de la Guàrdia Costera i la Marina militar, que s’han desplaçat al punt de l’accident després de rebre una trucada d’alerta.

El naufragi s’ha produït cap al migdia a unes quaranta milles del litoral nord-africà.

L’ONG Proactiva Open Arms ha lamentat el succés i ha explicat que els immigrants i refugiats han passat diverses hores a la mar. “Arrenca el comptador d’ofegats 2018 a la Mediterrània”, ha denunciat l’organització.

L’Organització internacional per a les Migracions (OIM) va indicar divendres que al llarg del 2017 van desembarcar a Europa des del nord d’Àfrica 171.635 immigrants i refugiats a través de la mediterrània, un 53% menys que l’any anterior. No ho van aconseguir 3.116 persones que van morir en l’intent d’arribar a les costes europees a través d’aquesta perillosa ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia