Política

mobilitzacions pels presos

Puigdemont: “Aquests cinc mesos no els oblidarem mai”

El president s’adreça des de Brussel·les al mig miler de gironins que s’han concentrat a la plaça de la Independència per demanar l’alliberament dels presos polítics

El president afirma que malgrat la repressió “ens hem mantingut dempeus davant un Estat autoritari”

Carles Puigdemont ha tornat aquest vespre a Girona. Ho ha fet a través d’una connexió des de Brussel·les per adreçar-se a les 500 persones que omplien la plaça Independència per demanar l’alliberament dels presos polítics, coincidint amb els cinc mesos d’empresonament del diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez i del president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Des de la pantalla, Puigdemont ha reconegut que la d’avui és “una trista efemèride” que es tradueix en “patiment personal, familiar, col·lectiu i social”. Ha assegurat que aquests 151 dies que Sánchez i Cuixart porten entre reixes no s’oblidaran “mai”. “Però també perquè durant tot aquest temps ens hem mantingut dempeus i no hem abaixat la guàrdia davant un Estat autoritari que viola els drets fonamentals”, ha afegit.

Puigdemont ha agraït el caliu i la “solidaritat” que rep dels catalans i ha garantit que es mantindrà “ferm” en la defensa de les institucions. Ha recordat als assistents que el passat 21-D “Catalunya va donar una resposta admirable a través de les urnes”. I que el resultat de les eleccions, “clarament a favor de la democràcia”, és el que els empeny “a construir un país on valgui la pena tenir projectes col·lectius”.

“Si ens mantenim dempeus i no oblidem la presó, l’exili, la gent que ha d’anar als jutjats a declarar i l’actuació de la Guàrdia Civil ens en sortirem”, ha afirmat. És més, segons ell “ja ens n’estem sortint, i per això l’Estat manté aquesta actitud autoritària”. “Això acabarà bé perquè ho farem plegats, i podrem retornar a Catalunya gràcies a la gent que ha votat República i llibertat”, ha reblat.

Per acabar, l’exalcalde de la ciutat ha explicat als gironins que els qui estan a Brussel·les es troben “bé i ferms”. “Ens motiva molt el sentit de tot plegat, el sentit profund de lluitar fins al final, que mai hem perdut de vista”, ha subratllat. Puigdemont ha explicat que constantment reben ofertes de països i universitats demanant-los que vagin a explicar “com pot ser que s’amenaci un poble només per voler exercir el dret a l’autodeterminació”.

“Som República”

Les 500 persones que s’han concentrat a la plaça Independència han clamat per la llibertat dels “presos polítics” i han corejat consignes com “Som República” o “Puigdemont, el nostre president”. L’acte ha comptat amb diferents parlaments des de l’escenari, entre els quals el de Francesc Ribera Titot, i s’ha tancat amb la lectura d’un manifest i el cant d’Els Segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA