Política

La militància diu sí a la moció de censura del PSC a Badalona

El socialista Àlex Pastor compta amb el suport del PP i Cs per fer fora Guanyem Badalona

Asseguren que el canvi a Espanya no ha d’interferir en el procés local

Els militants van donar ahir suport al PSC de Badalona perquè tiri endavant la moció de censura contra l’alcaldessa de Guanyem Badalona, Dolors Sabaté. Van votar 311 militants, dels aproximadaments 500 que hi ha a la ciutat, dels quals el 92,6% ho va fer a favor, segons van informar ahir al vespre fonts del partit.

El candidat a l’alcaldia, Àlex Pastor, que compta amb el suport del PP i Cs, va dir després de conèixer l’escrutini que la moció de censura de Pedro Sànchez que ha aconseguit fer fora Mariano Rajoy de la presidència del govern espanyol no té per què interferir en el procés local i que iniciarà converses en breu amb la resta de formacions per tirar endavant la moció de censura.

El PSC va anunciar que presentaria una moció de censura contra l’alcaldessa Dolors Sabater després que el passat 7 de maig aquesta perdés una qüestió de confiança per aprovar els pressupostos municipals.

El PSC va decidir tirar endavant la moció de censura tot i que només té tres regidors al municipi. Pastor ha insistit per activa i per passiva que si presenta la moció és perquè Sabater “ha incomplert sistemàticament els pactes”, tant en l’àmbit social com en la qüestió “identitària” i ha acusat l’alcaldessa d’haver tingut “paralitzada la ciutat”. “El que fem és mirar per Badalona, que mereix un govern que només tingui en compte la ciutat”, va reiterar ahir.

En el camí cap a la presentació de la moció ha estat clau el paper de Xavier García Albiol, que ja ha dit públicament que pensa donar suport a la moció i fins i tot que no té intenció de reclamar l’alcaldia tot i que el seu grup del partit popular té 10 regidors i en canvi el del PSC únicament en té 3. Aquesta postura del PP s’ha arribat a veure com un regal enveritat i és per això que el PSC va decidir sotmetre la qüestió a l’opinió de la militància, que ahir, tot i el canvi en el panorama polític espanyol, va decidir donar suport a la moció de censura contra l’alcaldessa de Guanyem Badalona.

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, va defensar ahir la moció de censura perquè, segons ell, Sabater ha “enganyat i traït” perquè ha incomplert els acords que la van fer alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ