Política

El cònsul espanyol a Stuttgart intenta rebentar un acte dels Quatre Motors d’Europa

El vicepresident Pere Aragonès i el conseller de Medi Ambient, Damià Calvet, representaven Catalunya en l’acte

El conseller de Medi Ambient, Damià Calvet, es va reunir ahir al vespre a Stuttgart (Alemanya) amb els Quatre Motors per a Europa, un grup format per diferents regions industrials europees, entre les quals hi ha Catalunya, per debatre polítiques mediambientals, segons informacions facilitades per la Generalitat. La reunió s’ha celebrat al Teatre Nacional de Stuttgart i coincideix amb el 30è aniversari d’aquest grup.

Els Quatre Motors d’Europa, associació formada per Baden-Württemberg, Llombardia, Alvèrnia-Roine-Alps i Catalunya, ha acordat una posició conjunta per presentar-se en la pròxima Cimera d’Acció Global Climàtica, que se celebrarà a San Francisco (Califòrnia) entre el 12 i el 14 de setembre, i organitzarà la Under2Coalition, un acord internacional que engloba a més de 200 països per reduir les emissions de gasos contaminants entre el 80 i el 95% abans del 2050.

Els líders regionals també van acordar formar un grup de pressió davant la Unió Europea perquè el sector mediambiental tingui més protagonisme en les convocatòries del següent Fons de Cohesió.

Calvet va destacar de la trobada el compromís i l’”esforç conjunt” dels quatre governs per lluitar contra el canvi climàtic, ja que, segons el conseller, “compartim problemàtiques i ens plantegem reptes similars”. A la trobada també participava el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Durant l’acte, Aragonès va parlar de la situació política de Catalunya, va demanar “diàleg, democràcia i drets humans” i va fer una crida a poder “parlar de tot”. El vicepresident de la Generalitat va dir també que “Catalunya té la voluntat d’actuar en igualtat amb els estats europeus en decisions d’àmbit europeu”. Aragonès va defensar el principi de subsidiarietat en “dues direccions”: va defensar  que Europa “arreli” a partir de la gestió des dels territoris de les polítiques comunitàries però va reivindicar alhora que, a la inversa, les regions puguin participar “de baix cap a dalt”.

Les paraules del vicepresident no van ser ben rebudes pel representant diplomàtic espanyol que assitia a l’acte i que va intentat interrompre’l. Segons ha explicat el conseller Calvet, el diplomàtic va intentar fins a tres cops demanar la paraula, però en tractar-se d’un acte molt pautat, no li van concedir, moment en què es va posar dempeus. “Tanta por els fa que parlem lliurement a Europa?”, es va preguntar Calvet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona