Política

Torra i Aragonès fan pinya pel nou pressupost

El president confia ara a aprovar-lo i evitar unes noves eleccions

El titular d’Economia preveu un acord ampli

Després que ell mateix especulés amb un eventual avançament electoral si no s’aconseguia una aprovació del pressupost per la via ordinària, ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, així com el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, van voler tallar d’arrel aquesta possibilitat. El primer d’intentar rebaixar el debat va ser el cap de govern català, que durant una visita a Argentona va manifestar que no té “cap voluntat de dimitir” i té “plena confiança” en l’equip d’Aragonès per ratificar els comptes al Parlament. Després d’assegurar que les seves paraules dient d’anar a eleccions si no hi havia acord “es van malinterpretar”, Torra va expressar la “confiança de tirar endavant aquests pressupostos”: “Els anem a negociar amb tot el nostre coratge i força”, va dir, alhora que va avançar que les negociacions es faran “tant amb la CUP com amb la resta de forces polítiques”.

De manera paral·lela, i en una entrevista amb l’agència Efe, el titular d’Economia i Hisenda es va mostrar convençut que “no farà falta” que el president català es plantegi dimitir, perquè hi haurà prou majoria per validar els pressupostos. Igualment, Aragonès va garantir que el projecte –que preveu presentar a l’octubre– tindrà “un contingut ambiciós” i donarà continuïtat a les iniciatives de “transformació de les polítiques públiques en l’àmbit social que s’han dut a terme en els últims mesos i anys”, per la qual cosa podrà recollir suports fins i tot més enllà de la CUP. Hi va afegir que si les forces parlamentàries “s’abstreuen de posicions tàctiques o electorals, aquests pressupostos haurien de ser aprovats per una amplíssima majoria”. Ara bé, la primera porta on trucarà per seure a parlar serà la de la CUP.

LA FRASE

Unes eleccions ens donarien, en el millor dels casos, una majoria que ja tenim. No hi veig el sentit
Pere Aragonès
vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda

Rivera sosté que violar la Constitució és “feixisme”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va advertir ahir al president de la Generalitat que “violar l’Estatut i la Constitució per declarar la secessió és feixisme”, així com també ho és “donar suport a la violència dels comandos separatistes”. Aquesta va ser la resposta, via Twitter, que el lider de Cs va voler donar a l’article que Torra va publicar en diversos mitjans amb el títol “Com un sol poble contra el feixisme” i en què demana posar fi a la violència dels qui retiren llaços i altres símbols grocs. “Protegir símbols il·legals a l’espai públic i multar els qui defensin la llei i els retirin“ és una prova del “món al revés en la Catalunya supremacista de Torra”, va manifestar Rivera en una altra piulada, on acaba exclamant: “I Sánchez –en referència al president espanyol– protegint-lo i abandonant la majoria de catalans per seguir d’interí a La Moncloa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona