Política

Almenys 29 nens van morir ahir en un bombardeig saudí al Iemen

El portaveu de la Creu Roja al Iemen, Adnan Hazam, ha informat que 29 menors van morir ahir dimecres en un bombardeig contra autobusos en un mercat de la ciutat de Dahian, en el nord de la província septentrional de Saada, feu dels rebels hutíes xiïtes.

En declaracions a Efe, Hazam va dir que l’hospital d’Al Talh, que compta amb el suport del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) va rebre 29 cadàvers de menors d’entre 10 i 14 anys, a més de 48 ferits, entre els quals hi ha 30 nens.

Hazam va destacar que la Creu Roja s’està concentrant a “oferir ajuda quirúrgica” als ferits que la necessitin en aquest centre hospitalari. “Cridem a totes les parts perquè prenguin totes les mesures per mantenir als civils allunyats (del conflicte), no atacar-los i protegir-los”, va agregar.

Per la seva banda, el portaveu del ministeri de Sanitat del Govern dels rebels hutis a Sanà, Yusef al Hadari, també va confirmar que el bombardeig va tenir com a blanc a tres autobusos i que 39 persones van perdre la vida i 43 més en van resultar ferides.

Al Hadari va explicar que els nens estaven de camí a un centre educatiu d’estiu que depèn del ministeri d’Assumptes Islàmics.

“En Dahian hi ha centres sanitaris bàsics. La major part dels ferits estan sent transferits a Saada (capital de la província), sobretot als hospitals públics”, va detallar Al Hadari, qui va agregar que en qualsevol cas els centres mèdics d’aquesta ciutat “no seran suficients per al gran nombre de ferits”.

L’aliança àrab, encapçalada per l’Aràbia Saudita, va confirmar l’atac en Saada a través d’un comunicat del seu portaveu, Turki al Malki, que va defensar que es tracta d’“una acció militar legítima contra els elements que van planejar i van dur a terme l’atac contra civila la nit de dimarts a la ciutat de Yazan”, en el qual va morir un iemenita resident a l’Aràbia Saudita i altres onze en van resultar ferits.

Aquesta no és la primera vegada que els bombardejos de la coalició liderada per l’Aràbia Saudita a les zones controlades pels rebels causen morts i ferits entre la població civil iemenita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona