Política

La Policía Nacional deté l’home denunciat per l’incident de la Ciutadella

La dona agredida l’acusa davant el cos estatal d’un delicte d’odi i un altre de lesions

La denunciant assegura que hi va haver una discussió per la retirada de llaços grocs abans dels fets

La Policía Nacional espanyola (CNP) ha detingut a Barcelona l’home implicat en l’incident de dissabte al parc de la Ciutadella, segons ha informat el cos estatal a través de les xarxes socials. El sospitós ha estat detingut arrel d’una denúncia presentada davant el CNP per un delicte d’odi i un altre de lesions. Està previst que l’home passi a disposició judicial aquest matí.

La dona agredida va presentar a la comissaria del CNP de la Verneda una denúncia on explicita que la suposada agressió va anar precedida d’una discussió sobre llaços grocs, segons han assegurat fonts de Cs a l’ACN.

Segons el relat de la dona, mentre caminaven juntament amb el seu marit i els seus tres fills menors retirant tots els llaços grocs lligats a les tanques de la Ciutadella, un home que caminava per la mateixa vorera del carrer Pujades amb una dona en cadira de rodes els va preguntar per què treien els llaços i va avisar que trucaria a la policia. Segons la denúncia, el marit d’ella li va respondre que uns tenien dret a posar-los i d’altres treure’ls, i que si volia trucar a la policia, que ho fes. Aleshores, segons la seva versió, quan la dona es va adreçar als seus fills en rus per dir-los que se n’anaven cap a casa, l’home li va dir a crits: “Estrangera de merda, ves-te’n al teu país” i va preguntar-li si era russa. Com que la dona no li va respondre, l’home va insistir que li respongués, a la qual cosa ella li va dir: “Sí, soc russa, i també soc d’aquí”.

Sempre segons el relat ofert per la denunciat a la policia espanyola, tot seguit l’home li va clavar un cop al costat dret de la cara que li va fer perdre l’equilibri i caure a terra. Quan l’agredida es va incorporar, el denunciat es va abraonar sobre ella i li va propinar diversos cops de puny a la cara i en altres parts del cos, fent-la caure novament a terra i llençant-se al seu damunt per continuar agredint-la.

El marit va intentar aturar l’agressió, però no ho va aconseguir i va necessitar l’ajuda de diversos vianants. Quan van aconseguir separar-lo, segons la denúncia, l’agressor va fugir amb la senyora en cadira de rodes. La dona, però, va seguir l’individu fins que van aparèixer uns agents dels Mossos d’Esquadra que el van retenir. Un d’ells es va entrevistar amb l’agressor i, l’altre, amb ella i el seu marit.

En la denúncia presentada a la policia espanyola, l’agredida assegura que mai no van increpar ni agredir a ningú i que només van intentar abandonar el lloc en el moment que es van produir els fets violents.

Segons la versió oferta de la dona, al cap de poca estona es va desplaçar fins al lloc una ambulància. Després de rebre una primera assistència, els sanitaris li van dir que semblava que tenia el nas trencat i que la traslladaven a l’Hospital del Mar. Un cop en aquest centre hospitalari, van sotmetre la dona a un TAC i li van diagnosticar una “desviació del septe nasal, amb dolor intens a la palpació, i presència de contusió maxil·lar dreta amb petites erosions ciliars esquerres”. L’endemà, com que la dona patia forts dolors, va acudir a un centre mèdic on li van receptar analgèsics i repòs. La denunciant ha aportat l’informe mèdic a la denúncia.

Denúncies creuades

El suposat agressor també va interposar una denúncia contra la dona, en aquest cas davant dels Mossos d’Esquadra. Les dues denúncies s’acumularan al mateix jutjat d’Instrucció i serà el jutge qui determini si un dels dos cossos policials assumeix tota la investigació o el cas s’instrueix sense cap més intervenció directa de la policia.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, competent en aquest cas per normes de repartiment, ha rebut la denúncia d’un home en relació a l’incident. També ha rebut el part de lesions de la dona, que no ha presentat encara denúncia, segons les mateixes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona