Política

Maragall insisteix en la reobertura de les delegacions a l’exterior

El conseller confia en no arribar als tribunals amb Borrell

El titular d’Acció Exterior es reuneix a la seu del departament amb els delegats Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Irlanda i Suïssa

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha insistit aquest divendres en la reobertura de les delegacions del govern, malgrat “l’anunci polític” del ministre Josep Borrell de presentar-hi en contra un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“Ja ens veurem, si cal, espero que no, als tribunals”, ha dit Maragall en una atenció als mitjans des del departament d’Exteriors, on s’ha reunit amb els delegats a Alemanya, Marie Kapretz; Itàlia, Luca Bellizzi; Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén i Suïssa, Manuel Manonelles, per repassar els objectius i l’estratègia del departament. També hi ha participat –per videoconferència– la delegada del govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, consellera del govern de Carles Puigdemont.

Maragall ha assegurat que la iniciativa del ministre espanyol és una “història limitada a uns casos concrets” que, segons ell, “no atura res”. “No impedeix que el projecte, l’estratègia i el compromís tirin endavant”.

Maragall ha assegurat que el seu departament ha recuperat una “normalitat pre-155”, tot i que “no completament”. De fet, la primera fase de reobertura no retornarà a la xifra de delegacions que hi havia en funcionament abans de l’aplicació de l’article 155.

El calendari del govern preveu per ara encetar-ho amb la posada en marxa de la delegació de Berlín el 19 de setembre; i a finals de mes, Londres. A principis d’octubre, es preveu inaugurar Roma, i a finals d’octubre, Ginebra. La intenció és que quan acabin els concursos públics per escollir delegat a França i Estats Units es reobrin aquestes dues entre finals d’octubre i principis de novembre.

En una segona fase, “d’expansió”, tal com ja s’havia previst, es reobrirà Portugal i s’avançarà en la delegació d’Estocolm i els països nòrdics, i els Balcans. Una tercera etapa, “d’ampliació”, encarà està verda i no se’n preveu l’aplicació fins a principis de l’any vinent.

D’altra banda, Maragall ha confiat que de “manera immediata” es convoqui la subcomissió d’Exteriors que es va començar a posar en marxa amb la reunió de la comissió bilateral, a principis d’agost. La intenció és “incloure aspectes pendents amb el ministeri”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona