Política

opinió

Allò que es veu

Hi ha gent que té un sisè sentit que li permet endevinar allò que pensen els altres. I es diu més de les dones, perquè elles, en una societat patriarcal, han après a llegir millor el llenguatge no verbal per pura supervivència. En algunes professions és una habilitat que permet anticipar-se a l’interlocutor. És essencial per a tothom que dirigeix altres persones i grups, encara que no formi part de cap assignatura en la majoria de les carreres universitàries. Els bons líders en saben molt i predomina en els estils de direcció més femenins. Clar que per saber llegir el gest no cal tenir estudis, sinó bones dots d’observació i prou intuïció –i experiència de la vida– per interpretar-lo de manera precisa. Els fets acaben confirmant la precisió.

Els participants en la manifestació –la de la “meitat” molt més gran– d’aquesta Diada transmetien energia i decisió, molt lluny del “suflé” apagat que anunciava la premsa de Madrid i de l’imminent trencament entre els partits sobiranistes en el qual furga cada dia part de la d’aquí. Els crits de l’onada sonora tenien la força d’una ràbia alliberada i els ulls brillaven amb la il·lusió de qui sap que en som molts més i que estem en el bon camí. Ja no hi ha por; tampoc, somriures babaus.

Aquests centenars de milers de persones tan normals i diverses han tingut gairebé un any per comprovar que els fets no concordaven amb les paraules que els arribaven dels representants de l’Estat i dels amics del 155; per contra –i malgrat tots els assessors d’imatge–, han après a llegir-los l’esguard fred, el to de menyspreu, el gest amenaçador. Als més grans no els ve de nou; els més joves n’han tingut un curs accelerat. Els uns i els altres ja saben que, davant d’un missatge contradictori entre la paraula i el gest, cal escollir el llenguatge no verbal. No enganya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona