El regidor del PP de Sant Quirze, David Sánchez, abandona el govern

No està d'acord que cedís la Patronal per a la recent consulta sobre la independència

Sánchez també va parlar de «mancances de comunicació» dins de l'equip de govern, i de «sobresalts importants durant aquests anys», amb la qual cosa la seva decisió sembla que està motivada per més factors al marge de la consulta. Tot i això, el regidor del PP, que va qualificar la seva desvinculació de «molt cordial», va remarcar que no pot estar «en un govern que comet irregularitats com aquesta», i va referir-se a «moltíssimes queixes per part dels ciutadans» a l'hora de justificar el seu pas.

La seva sortida no comporta cap desgavell polític a Sant Quirze: CiU i el PSC continuen sumant majoria, i la tinenta d'alcalde de l'àrea econòmica, Àngels Ponsa, ja ha assumit les seves atribucions d'unitats de treball i ocupació. Malgrat tot, però, Sánchez, que va prometre continuar «donant suport als projectes en marxa» per responsabilitat de partit, va donar importància a la davallada numèrica de l'equip de govern: «No en tinc cap constància, però hi podria haver alguna baixa i tot està més ajustat.»

L'alcaldessa va respondre que «la cessió de la Patronal es va dur a terme d'acord amb la llei, perquè va ser a una entitat constituïda i registrada –en aquest cas Caterina Albert– per al desenvolupament d'activitats culturals, sense especificar si eren consultes o referèndums».

En aquest sentit, va subratllar el fet d'haver rebut crítiques dels dos extrems: «Uns volien que ultrapassés la legalitat, i els altres deien que la ultrapassava.»

Les actuacions del FEIL, en una revista

L'Ajuntament de Sant Quirze ha editat una revista, totalment finançada per les empreses adjudicatàries, sobre les actuacions desenvolupades durant els darrers mesos al municipi. Especialment les onze obres incloses en el fons estatal d'inversió local (FEIL) del 2009. El títol de la publicació és Passem Comptes i detalla les diferents obres i projectes, les empreses que els han realitzat, els tècnics que hi han participat, el cost, les persones que hi han treballat i els terminis. Precisament, en el seu últim butlletí, la federació d'associacions de veïns parlava de presumptes irregularitats, incloent-hi la no-construcció d'un parc infantil a la plaça d'Anselm Clavé. L'equip de govern atribueix l'acusació a una falta d'informació perquè «aquest terreny és edificable».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona