CiU-Via acusa el govern de Sant Pere de Ribes de donar l'esquena als veïns en el conflicte de les antenes

El govern de Sant Pere de Ribes dóna «l'esquena» als veïns i «s'inclina per les operadores» «convertint la participació en una pantomima», segons CiU-Via. El grup municipal critica en un comunicat l'avanç de l'informe de Localret sobre la ubicació de les antenes de telefonia mòbil a Sant Pere de Ribes que va explicar el govern la setmana passada. L'estudi descarta traslladar les actuals antenes del centre de les Roquetes als afores, tal com demanava un grup de veïns, i planteja la possibilitat de legalitzar alguns dels aparells –que no disposen de llicència municipal– per garantir la cobertura. Una altra de les propostes és ampliar el nombre d'antenes.

«Quines són les intencions del govern en el conflicte de les antenes? Ni ells ho saben», sosté CiU-Via. «Per nosaltres, el diagnòstic és clar: l'Ajuntament improvisa i avui s'inclina a favor de les operadores i dóna l'esquena als veïns, de la mateixa manera que en altres moments s'havia mostrat partidari de restringir les antenes instal·lades dintre de la població. Improvisen, doncs, en una qüestió sensible, alhora que converteixen en una burla les ponències participatives», assegura el grup municipal.

Segons CiU-Via, el govern local (PSC, ICV i ERC) «ha justificat aquesta decisió en les conclusions d'un informe elaborat per Localret». La formació política destaca, però, que aquest és «un organisme participat pel mateix Ajuntament i que té com a president un alcalde socialista. La decisió sorprèn quan ara fa un mes estaven disposats a retirar-les» –assegura– en referència als aparells.

Conflicte social

Per CiU-Via, «la mala gestió municipal ha aconseguit generar un conflicte social enquistat i una gran polèmica mediàtica». «Els veïns lògicament estan alterats i obstaculitzen el normal funcionament dels plens, el debat al carrer posa en perill la convivència ciutadana i l'única resposta municipal és canviar el criteri segons com bufa el vent», afegeix el grup municipal. Per la formació, «si al començament l'assumpte reflectia malestar social, en aquest moment és un problema veïnal greu que pot tenir conseqüències imprevisibles».

LA FRASE

LLUÍS GIRALT
regidor de ciu-via
Segons el grup de Giralt, «la mala gestió municipal ha aconseguit generar un conflicte social enquistat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona