Política

L’executiu català expressa la seva “disconformitat” sobre la intenció de l’Estat d’oposar-se al Brexit per la qüestió de Gibraltar

El Govern català defensa que la Unió Europea i el Regne Unit mantinguin bona relació i reitera el seu “europeisme”

El Govern català ha mostrat la seva “preocupació” per un possible no-acord entre els 27 estats membres de la Unió Europea i el Regne Unit sobre la sortida britànica de la comunitat.

En un comunicat enviat aquest divendres a la tarda, l’executiu de Quim Torra defensa que la UE i la Gran Bretanya mantinguin les “millors relacions possibles”. Així mateix, el Govern expressa la seva “disconformitat” sobre la intenció de l’Estat d’oposar-se a l’entesa per la qüestió de Gibraltar. En aquesta línia, la Generalitat adverteix de les conseqüències que suposaria aquesta manca d’acord per als 18.800 britànics que viuen a Catalunya i per als 19.300 catalans residents a les illes angleses: “Podria afectar les relacions institucionals, econòmiques i culturals entre Catalunya i el Regne Unit”.

L’executiu català recorda al comunicat que més de 2.000 empreses catalanes exporten regularment al Regne Unit, i que l’any 2017 es va arribar a un rècord de 4.031 milions d’euros en exportacions, i que el superàvit comercial català va assolir els 1.500 milions d’euros. Per altra banda, les inversions britàniques a Catalunya han estat de 1.371 milions d’euros en els darrers cinc exercicis, segons el text. “És necessari, doncs, seguir tenint bones relacions amb el Regne Unit per preservar i seguir impulsant una acció exterior efectiva, oberta i beneficiosa per a ambdues parts”, apunta el comunicat, a iniciativa del mateix Torra després de parlar-ho amb la conselleria d’Exteriors i la resta de l’executiu.

Finalment, el Govern reitera el suport al “pacte final” a què arribin Londres i Brussel·les. Al mateix temps, l’executiu s’afirma en el seu “europeisme” i en la seva aposta per una Europa “més democràtica, pròspera i que tingui present la realitat dels seus pobles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES