Política

Puigdemont: “Si no recollim el clam d’unitat, perdrem l’autoritat moral per a seguir endavant”

El president Quim Torra afirma en la presentació del Consell de la república que “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat”

El conseller Toni Comín avisa que l’“últim tram” serà “dramàtic” perquè l’Estat “no és normal”

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dissabte en l’acte de presentació del Consell per la República que sense unitat l’independentisme perdrà “autoritat moral”. El nou organisme s’ha compromès a defensar el mandat de l’1-O sense fer cap pas enrere.

En l’acte de presentació a Brussel·les del Consell, Puigdemont ha explicat davant de membres de Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que el Consell és un lloc per “conjurar la unitat estratègica”. “Hi ha un clam d’unitat que recorre Catalunya i l’hauríem d’escoltar”, ha defensat. “Si no ho fem, difícilment tindrem des de la política prou autoritat moral per dir què s’ha de fer o com ens hem de manifestar o actuar. Si perdéssim questa autoritat moral, perdríem tot el que hem aconseguit fins avui”, ha advertit.

El líder de JxCat ha volgut destacar davant els assistents que el que han fet els ciutadans en els últims anys ha estat “admirable”. Per aquest motiu, ha demanat l’adhesió dels ciutadans al Consell de la República per aconseguir “el tram més difícil: el reconeixement de l’Estat català”. Puigdemont ha deixat clar que aquest és un dels “grans objectius” de l’organisme, que arribarà “fins on les institucions no puguin arribar”. El president ha remarcat que cal “ser molts i persistir, sense por”.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “no hi ha marxa enrere mai en el camí cap a la llibertat”. Ha recordat que “els eslovens ho van tenir clar: van decidir autodeterminar-se i tirar endavant cap a la llibertat amb totes les conseqüències i fins aconseguir-ho”. “Fem com ells”, ha reblat.

El conseller a l’exili Toni Comín ha admès en la seva intervenció que “el tram que queda” cap a la llibertat “serà dramàtic perquè l’Estat que tenim al davant no és un Estat normal”.

En aquest sentit, ha apel·lat al “coratge, la intel·ligència i la unitat republicana” per fer front a un estat “autoritari”. El republicà ha assegurat que el nou organisme no serà “retòric” ni “simbòlic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona