Ramon Creixell es converteix en l'alcalde de Sant Quintí de Mediona i torna a estendre el pacte a ERC

El govern local (CiU, PSC i PP) activarà la llei de barris per revitalitzar el centre

Des de dilluns de la setmana passada, el socialista Ramon Creixell és l'alcalde de Sant Quintí de Mediona «després de 27 anys vinculat a l'administració pública». Ho va explicar el mateix alcalde abans de deixar clar que durant el seu mandat no pensa «buscar cap aliança, encara que s'insinuï que es festeja» fora del govern local, i que pensa donar continuïtat a la nova cultura democràtica iniciada el gener de l'any passat, quan van signar un pacte d'unitat entre el PSC i CiU i en què, després, s'hi va afegir el PP. Creixell, que va obtenir 9 vots a favor –del PSC, CiU i el PP– i dos en contra –ERC va votar a favor del seu candidat, Pol Pagès,– es va fixar com a objectiu continuar treballant, des d'«un govern fort i emprenedor», per l'obtenció d'ajuts de la convocatòria de llei de barris, a la qual es presenten dimecres de la setmana que ve; aconseguir que El Jardí acabi sent el centre de l'activitat social al poble; fer créixer la participació ciutadana i aconseguir reduir la cota d'incivisme i delinqüència que hi ha al municipi. Creixell va aprofitar també el seu discurs de presa de posició, que va ser seguit per diversos alcaldes socialistes del Penedès, per estendre la mà del pacte d'unitat a ERC. Creixell va recordar a Pol Pagès, el cap dels republicans, que la Generalitat valora no només els projectes i les necessitats sinó també la unanimitat que hi ha entorn del projecte.

«No us aguanteu»

El cap d'ERC a Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, va aprofitar el ple d'investidura de Ramon Creixell com a alcalde per explicar que les direccions dels partits –en referència a CiU i el PSC– havien contactat amb ERC per pactar el 2011. «Perquè no us aguanteu», va resumir Pagès. El cap d'ERC va reptar els partits que «si els dos valoren tan positivament el pacte es presentin conjuntament a les properes eleccions» i els va demanar que el govern local no aturi més el debat i aprovació del pressupost municipal, que va atribuir «a una estratègia premeditada». Pagès es va referir irònicament al nou càrrec de Ramon Creixell en afirmar que no li criticaria l'experiència en política i va acabar reclamant una regeneració de la política local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona